back to top

12-godišnji dječak se boji šišanja u školi jer mu prijeti izbacivanje.

spot_img


Dvanaestogodišnji dječak koji se nikada u životu nije šišao pati od fobije koja se zove “tonzurefobija”, odnosno ima strah od šišanja. Zbog duge kovrčave kose ovom dječaku iz škole sada prijete izbacivanjem…

Farooq James nikada nije šišao svoju dugu kovrčavu kosu i njegova duga kosa mu je do struka donijela mu je više od 250.000 pratitelja samo na Instagramu.


Međutim, otkako je prošlog rujna 2023. počeo predavati u svojoj novoj školi, bio je pod pritiskom da odreže svoje pramenove tako da dosežu iznad ovratnika košulje u skladu sa školskim propisima.


Farooqova obitelj poslala je bilješke školskog liječnika u kojima se vidi da on pati od tonzifobije, ekstremnog straha od šišanja, ali škola ih je očito odlučila ignorirati i primijeniti svoje pravilo.

“Imam tonzifobiju i narkolepsiju, što znači da lako utonem u dubok san, a oni se povezuju. Mogu imati užasne snove o odsijecanju kose”, rekao je Farooq James za Sky news Kids Show FII. – Oni očito ne vjeruju, misle da je to samo faza, paravan da ostanem u školi.

Farooqova majka, Bonnie Miller, rekla je da je njezin sin pokušao ići u školu s pletenicama kako bi se pridržavao pravila, ali je to ocijenjeno neprihvatljivim jer je “pletenje kose” zabranjeno u londonskoj školi. Dvanaestogodišnjak je već nekoliko puta bio u pritvoru zbog nepoštivanja pravila o dužini kose, a sada bi mogao biti i izbačen iz škole!


“Nedavno sam bio priveden zbog kose. Prva kazna je bila pola sata pritvora, zatim sat vremena, a onda sam u petak ovog tjedna dobio dva sata”, rekao je James. “To na kraju dovodi do izolacije, suspenzije i konačno protjerivanja.”

Farooqova majka tvrdi da je znala za školska pravila prije nego što se Farooq tamo upisao, ali je bila pod dojmom da će moći dobiti medicinsko izuzeće. Nažalost, nakon početka školske godine ravnateljica ju je obavijestila da će njezin sin biti izbačen ako se ne ošiša jer “tonzurefobija” nije prepoznata kao fobija.

“Radila sam na svom sinu kako bih ga pokušala natjerati da se ošiša jer on voli školu i jako cijenim obrazovanje koje tamo dobiva”, rekla je Farookova majka Miller.

“Upravo je krenuo s psihoterapijom kako bi prevladao fobiju, stvarno činimo sve što je moguće. Farooq mi je čak rekao da ako se ošiša, njegov život neće biti vrijedan življenja.” dodala je.

Na upit britanskih medija za komentar, Farooqova škola je odbila, tvrdeći da treba poštivati ​​povjerljivost kada se radi o stvarima koje se odnose na pojedince u njihovoj zajednici.

Izvor: Zanimobostidana.com


Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

12-godišnji dječak se boji šišanja u školi jer mu prijeti izbacivanje.

12-godišnji dječak se boji šišanja u školi jer mu prijeti izbacivanje.


TAKOĐER VAM NUDIMO:


Izvor: ( zanimljivostidana.com / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima