back to top

Graciozne drvene kuhinje

spot_img

24Ispunjavajući trenutnu potražnju za modernim drvenim kuhinjskim akcentima, sve veći broj proizvođača nudi široku paletu drvenih kuhinjskih završnica koje odgovaraju različitim prostorima, ukusima i budžetima. Bilo da se radi o seoskom imanju ili savremenom proširenju kuće, samostalno ili u višetonskom aranžmanu, budite sigurni da će drvene završne obrade u okviru kuhinje biti pun pogodak.

 

graciozne drvene kuhinje

Kada je u pitanju obrada drveta koje će se koristiti u kuhinji, dizajneri najprije moraju razmotriti koje završne obrade će proizvesti željeni izgled, a zatim proučiti zrno drveta kao i koji tonovi boja će dominirati prostorom, a koji će stvoriti mekši, neupadljiviji izgled kuhinje. Takođe, kao i kod svih drugih materijala, važno je u potpunosti razumjeti koji stilovi će lijepo upotpuniti druge materijale i boje namještaja u domu.

Kao jedan od najljepših i najčvršćih materijala prirode, furnir od punog modernog drveta čini zadivljujući i bezvremenski dizajn kuhinje. Kuhinja u potpunosti napravljena od modernog furnira od pravog drveta nosi imidž stilskog kvaliteta i raskoši koji je teško pobjediti. Alternativno, možete kombinovati čvrsto, svijetlo drvo kao što je svjetli divlji hrast sa kontrastnim materijalom kao što su glatka, polarno bijela vrata od satenskog laka. Takve popularne mješavine su istovremeno privlačne, ali elegantne!

 

graciozne drvene kuhinje

Za maksimalnu stabilnost, snagu i izdržljivost, moderne kuhinje od pravog drveta se dobijaju od najfinijih sirovina. Drugo, većina njih prolazi kroz sofisticiran i pažljivo izrađen proizvodni proces što osigurava da ove jedinice od punog drveta, zajedno sa svojim bogatim, toplim i taktilnim površinama, kuhinju načine visoko-kvalitetnom u dugotrajnom.

I na kraju, pomenimo još i grubo izrezane kuhinjske završne obrade koje su podjednako privlačne na dodir ali i oko. Ovi elementi imaju posebnu teksturu koja im daruje još posebniji šarm i karakter, a stvaraju se pomoću sofisticiranih alata za sječenje. Grubo rezan izgled vrata ima nedovršen i pomalo rustičan osjećaj, ali se zato savršeno kombinuje sa kontrastnim završnim obradama.

www.dominfo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima