back to top

Integracija veštačke inteligencije (AI) u sve aspekte Googlea

spot_img

Na Google I/O konferenciji 2024 otkriveni su planovi tvrtke. Google će integrirati umjetnu inteligenciju u svoje proizvode i usluge. Primjerice, tražilica Google koristit će Funkciju AI Pregled za precizne odgovore na pitanja korisnika.

Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, korisnici će brzo dobiti odgovore na pitanja bez pretraživanja web stranica. Ova značajka će se proširiti na više jezika i država. Google će korisnicima pomoći u planiranju putovanja, aktivnosti kod kuće i još mnogo toga.

Video pretraživanje će biti moguće snimanjem objekta kamerom telefona, a AI će generirati korisne informacije. Android će doživjeti promjene s uvođenjem Geminija u sustav, omogućavajući korisnicima interakciju sa svime što se događa na ekranu pametnog telefona.

Nova značajka Geminija, Circle to Search, olakšat će obavljanje stvari bez mijenjanja aplikacija. Pomoću Geminija Nano tijekom poziva, korisnici će biti obaviješteni o prijevarama. Također, korisnici će imati podršku u zaštiti informacija i detaljnim opisima slika putem TalkBack funkcije.

Ask Photos nova je značajka aplikacije Fotografije koja će pomoći korisnicima da brzo pronađu potrebnu sliku. Umjetna inteligencija će vas podsjećati na stvari koje ste možda zaboravili, poput mjesta gdje ste jeli svoju omiljenu pizzu.

Projekt Astra je Googleov odgovor na nove AI pomoćnike, s ciljem razumijevanja okoline i pomoći korisnicima. Google Veo, novi AI video generator, konkurencija je modelu Sora iz OpenAI-ja.

Napisao: Marijan Živković

Post Google I/O 2024: AI ulazi u svaku poru Googlea pojavio se prvo na PC CHIP-u.

Izvor: ( pcchip.hr / NodeJS.rs )

Izvor: ( nodejs.rs / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima