back to top

Kako instalirati Instagram na telefonu, korak po korak!

spot_img

Želiš da znaš kako instalirati Instagram na telefonu? Možda imaš nov mobilni pa želiš da skineš sve dobre i popularne aplikacije koje inače koristiš, a jedna od njih je Instagram.

Ili ako još uvek nemaš nalog na ovoj popularnoj društvenoj mreži, a želiš da napraviš Instagram profil, onda je potrebno da prvo instaliraš Instagram na svoj telefon.

Na dobrom si mestu, pošto sam za tebe pripremio sveobuhvatno uputstvo kako instalirati Instagram, bilo da je mobilni telefon koji koristiš Android ili iOS.

Zato, prvo pažljivo pročitaj sve šta sam izvukao, pa onda u zavisnosti od svog uređaja prati korake i instaliraćeš Instagram za par minuta.

Instaliranje Instagrama za Android

Instagram je dugo bio dostupan samo za korisnike iPhone uređaja, a onda se 2012. godine ova popularna aplikacija pojavila i za Android. Super je što se veoma jednostavno skida, lako instalira, a u nastavku možeš pogledati tačne korake i uputstvo kako instalirati Instagram za Android, direktno iz Google Play prodavnice.

U ovom slučaju, moram ti reći i da postoje dva načina za instaliranje Instagrama na telefonu za Android. Prvi je da se Instagram Google aplikacija za Android direktno instalira sa mobilnog, a drugi je instaliranje Instagrama na kompjuteru. Objasniću ti obe metode.

Kako instalirati aplikaciju Instagram za Android telefon

Instagram ima svoju Google aplikaciju za Android koja se skida direktno iz Google Play prodavnice. Ovo je veoma laka i brza metoda za instaliranje Instagrama, a postupak je sledeći:

 • otvori aplikaciju “Google Play store”,
 • klikni na polje za pretragu koje se nalazi na vrhu ekrana i ukucaj reč Instagram,
 • u listi rezultata pojaviće se i aplikacija, a zatim je izaberi,
 • otvoriće se prozor sa osnovnim informacijama o Instagramu, koje možeš i da pročitaš (ukoliko želiš da se informišeš i pregledaš utiske drugih korisnika),
 • zatim klikni na dugme “Install” (instaliraj),
 • kada preuzimanje bude završeno videćeš to na ekranu (izraženo je u procentima koliko je MB preostalo za instaliranje) naredni korak je klik na dugme “Open” (otvori),
 • kada se Instagram otvori treba da se uloguješ u nalog (da ukucaš korisničko ime i lozinku ili uđeš preko Facebook podataka za pristup, ako si prethodno tako napravio nalog) ili da napraviš novi, ukoliko nemaš Instagram.
kako instalirati instagram na telefonu, korak po korak!
Instagram se može instalisati na sve vrste telefona

Kako instalirati Instagram na računaru

Drugi način da instaliraš aplikaciju na svoj telefon jeste da Google Play prodavnici pristupiš sa svog računara. Ovo je sličan način da se instalira Instagram na telefon i nema neke velike razlike, ali je važno da e-mejl adresa koji si napravio (Google nalog) i sa koje pristupaš Play Store radi instaliranja bude isti kao Google nalog na tvom telefonu. A najvažnija razlika je što sve radiš sa kompjutera, umesto sa telefona.

Postupak kako instalirati Instagram na kompjuteru je sledeći:

 • u Google pretraživaču otkucaj “Google Play prodavnica”,
 • zatim otvori link, klikni na polje “Aplikacije”, a zatim u polju “pretraži otkucaj Instagram, 
 • kada se otvori novi prozor sa željenom aplikacijom izaberi je,
 • zatim izaberi polje “Instaliraj”,
 • na prozoru koji se otvori biće naziv tvog uređaja ili više različitih sa kojima je povezan Google nalog koji koristiš (ako ima više telefona izaberi onaj na koji hoćeš da se instalira Instagram),
 • nakon toga označi polje “Nastavi”,
 • otvoriće se prozor sa obaveštenjem da će aplikacija biti uskoro instalirana na telefonu i treba da klikneš na “Potvrdi” ili OK.

Kao potvrda da je Instagram instaliran na telefonu videćeš da na prozoru Play Store ispod ikone piše “Instalirano na uređaju”. Takođe, kada proveriš svoj telefon videćeš i da se pojavila aplikacija na Homepage (početnoj stranici).

Kako instalirati Instagram na iOS

Instaliranje aplikacije na iOS uređaj možeš da uradiš na više načina, a u zavisnosti od toga da li je za iPhone ili iPad. I u jednom i u drugom slučaju Instagram aplikacija se preuzima iz App Store, koja je već instalirana u svim modernim verzijama iOS uređaja. 

Objasniću ti oba postupka.

kako instalirati instagram na telefonu, korak po korak!
Kako instalirati Instagram na telefonu, korak po korak!

Kako instalirati Instagram na iPhone

Ukoliko imaš iPhone uređaj, instaliranje aplikacije je veoma lako. Prati korake i u nastavku pročitaj kako instalirati Instagram na ajfonu:

 • klikni prvo na ikonu App Store – aplikaciju za preuzimanje Instagrama,
 • na dnu ekrana u donjem desnom uglu je ikonica za pretragu, pa klikni tu, 
 • otvoriće se polje za pretragu u vrhu ekrana gde treba da ukucaš Instagram (aplikacija će sama izaći kao predlog nakon što ukucaš par slova),
 • iz ponuđene liste adekvatnih rezultata odaberi Instagram, koji bi trebalo da se pojavi prvi na listi,
 • kada se otvori prozor sa osnovnim informacijama o aplikaciji klikni na dugme “Get” (ili preuzmi, a na pojedinim telefonima je dugme u obliku oblaka),
 • momentalno će započeti preuzimanje aplikacije, a nakon toga startovati automatska instalacija aplikacije,
 • kada se instaliranje završi dovoljno je da klikneš na dugme “Open” i tako da otvoriš Instagram,
 • sledeći korak je logovanje u nalog, a ukoliko nemaš potrebno je samo da napraviš profil.
kako instalirati instagram na telefonu, korak po korak!
Istalisanje Instagrama je jednostavno

Kako instalirati Instagram na iPad uređaj

Za preuzimanje i instaliranje Instagrama na iPad samo prati sledeće korake:

 • otvpri aplikaciju App Store na svom iPad uređaju
 • u polju za pretraživanje koje je u donjem desnom uglu ukucaj Instagram i pretraži,
 • iz rezultata pretrage izaberi odgovarajuću aplikaciju, koja odgovara tvom upitu (trebalo bi da je ponuđena na vrhu, odnosno na početku prozora),
 • u gornjem lovom uglu ekrana klikni na “Supports“, a biće ti ponuđene dve opcije od kojih treba da izabereš “Only iPad”.
 • zatim klikni na “Get” i preuzmi Instagram,
 • kada se preuzimanje završi klikni na dugme “Open” ili otvori kako bi započelo instaliranje aplikacije na iPad uređaj,
 • nakon što se instaliranje završi spremno je sve da se uloguješ na svoj Instagram nalog.

Na pojedinim iPad uređajima Instagram se može otvoriti u manjem prozoru nego što je prava rezolucija ekrana. Ukoliko želiš da se prikazuje kao veći prozor, tj. u veličini ekrana treba jedino da povećaš Instagram prikaz. U donjem desnom uglu ekrana uređaja nalazi se ikonica sa oznakom 2x (na nekim uređajima je sa dve strelice). Kada klikneš na tu oznaku prozor Instagrama će se povećati.

Kao što možeš videti, nije komplikovano da postaviš bilo koju aplikaciju na svoj mobilni telefon, a to se odnosi i na instaliranje Instagrama. Podjednako je lako kao i ažuriranje aplikacija. Ja se zaista nadam da sam ti pomogao ovim uputstvom da se lakše snađeš i začas skineš Instagram.

Ako već imaš svoj profil siguran sam da ćeš uživati. Ukoliko još uvek nemaš pravo je vreme da ga napraviš, pa ako ti se ne svidi jednostavno je i deaktiviranje ili brisanje Instagram naloga.

U zavisnosti od tvog telefona ili pametnog uređaja samo prati korake za instaliranje Instagrama i sigurno ćeš brzo uspeti sam sve to da uradiš. Svakako možete napraviti i Instagram filtere.

Pročitajte i ovo:

www.itrevolucija.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima