“Ko je seljanka”: Pretučena djevojčica (15) od strane vršnjakinje

spot_img

“ko je seljanka”: pretučena djevojčica (15) od strane vršnjakinje

Djevojčica iz Niša (15) pretučena je u naselju Pantelej kada je, po riječima njene majke N.S., na nju nasrnula šesnaestogodišnjakinja sa kojom je imala verbalnu raspravu prije dvije godine.

Novi slučaj vršnjačkog nasilja desio se 7. februara na raskrsnici Krfske i Ulice Tanaska Uzunovića, a incidentu su prisustvovale još dvije devojčice i jedan dječak koji su posmatrali kako starija djevojčica šutira mlađu dok je na zemlji. Slučaj je prijavljen niškoj policiji koja je obavestila Više javno tužilaštvo u Nišu i istražuje okolnosti tuče.

– Moja ćerka koja ima 15 godina, pre dvije godine, dok je bila sa izviđačima, posvađala se sa poznanicom starom 16 godina. Razmjenile su uvrede ali nije bilo nikakvog fizičkog kontakta. U međuvremeni se nisu ni družile ni sretale. Nikakve dodirne tačke nisu imale. Sve dok u srijedu oko 18.40 moja ćerka nije krenula napolje, a ta djevojčica je presrela u blizini naše kuće – počinje za Blic priču N.S., majka pretučene djevojčice.

Ona kaže da je mjesto na kojem je pretučena djevojčica slabo prometno i neosvjetljeno, zbog čega i sumnja da je njena ćerka sačekana u zasjedi.

– Sa šesnaestogodišnjakinjom su bili djevojčica i dječak koje moja ćerka poznaje iz osnovne škole, kao i još jedna djevojčica. Ta djevojčica koja ima 16 godina je odmah skinula ranac i jaknu, pokazujući jasnu namjeru mojoj ćerki da će da je bije. Počela je da joj se unosi u lice i ponavlja: “ko je seljanka, ko je seljanka”, aludirajući na uvredu koju joj je moja ćerka rekla u raspravi pre dvije godine. Pokušala je telefon da joj uzme, dijete nije dalo, oborila je na asfalt i krenula je da je šutira u glavu, stomak, kičmu. Ona je krupnija i jača, moja ćerka je mršava i manja i nije pružala nikakav otpor jer ih je bilo četvoro, nije znala da li će i ostali da se priključe napadu – priča N.S.

Prema njenim riječima, dvije djevojčice i dječak sa kojima je bila šesnaestogodišnjakinja posmatrali su nasilje i nisu pokušavali da prekinu tuču.

 U tom momentu jedna djevojka koja tu stanuje izašla je iz dvorišta i krenula ka njima pa su se razbježali. Ona je pomogla mom djetetu da dođe do glavne ulice i da nas pozove. To je prava sreća. Šta bi bilo da ta cura nije izašla iz dvorišta? To je moglo da bude tako jer tu u tom dijelu i nema mnogo ljudi. Ta djevojka nam je poslije ispričala da je bilo jezivo gledati kako jedna djevojčica šutira drugu dok je na zemlji dok drugi stoje okolo i gledaju – dodaje N.S.

Modrice, spazam i nagnječenja

On kaže da su bili kod ljekara i da su nalazima konstatovane povrede, ali da je potrebno da se urade i dodatna snimanja.

– Ima nagnječenje lijeve šake, spazam desne strane kičme, ima ogrebotine na licu, modricu, imala je udarce u stomak, ali nema vidljivih povreda. Moramo da uradimo snimanje glave EEG i ako treba skener kičme. Ona ima devijaciju kičme, a baš je na tom mestu dobijala udarce pa ako se spazam ne povuče, moramo na skener – objašnjava zabrinuta majka.

“U snu drži ruke na glavi kao da se štiti”

Ona kaže da su od fizičkih daleko teže psihičke traume koje je djevojčica doživjela.

– Uplašena je, bili smo i u Zavodu za mentalno zdravlje gde joj je doktorka prepisala lijekove. Noću spava sva povijena, drži ruke na glavi kao da se štiti. Dok spava, cima se. Napolju poslije ovog i ne izlazi nigdje. I ne želim za sada da je puštam samu jer ne znam da li će to dijete ponovo da je napadne. Želim da se čuje za slučaj, da se ne zataška i ponovo ne desi. Zar je rasprava od prije dvije godine razlog za ovako nešto? Šutirala je nogom u glavu, u kičmu, mogla je ozbiljno da je povredi. Ko zna koliko slučajeva ima za koje se ne zna ili koje ljudi ne smiju da prijave. Ovo ne smije da se zataška – kaže N.S.

Obavješteno Tužilaštvo

U niškoj policiji je potvrđeno da je prijavljeno da je djevojčica rođena 2008. godine napala devojčicu rođenu 2009. godine u Krfskoj ulici u naselju Pantelej.

– Policija je odmah započela postupanje po prijavi. Utvrđuju se sve činjenice i okolnosti o slučaju je obavešteno i Više javno tužilaštvo u Nišu – kažu u niškoj policiji.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima