back to top

Rezidencija Aston Martin u Miamiju

spot_img

Prva ikad brendirana rezidencija Aston Martina zvanično je otvorila svoja vrata, postavljajući novi standard za područje Majamija. Hvaljeni britanski proizvođač automobila konačno je poželio dobrodošlicu svojim stanovnicima u svoj zaobljeni toranj od 66 spratova. Poduhvat koji je nastajao punih osam godina, razvijen u partnerstvu s G&G Developmentsi ima oblik jedra sa 391-om jedinicom, od kojih je 99 posto prodano prije završetka.

rezidencija aston martin u miamiju

ASTON MARTIN

 

Arhitekta Rodolfo Miani iz Buenos Airesa iz Bodas Mian Angera angažovan je da dizajnira ovaj objekat zajedno sa Aston Martinom. Naravno, svuda ćete naći znake za proizvođača automobila, uključujući vrata sa ručno izrađenim Aston Martin ručkama, brojčanim postoljima i jezičcima na vratima od žutosmeđe kože.

„Otkako je ova ideja počela sa prvim nacrtom, sve je poprimilo oblik veličanstvenosti“, rekao je Majami. “Rad sa timovima Aston Martina i G&G proširio je našu viziju na stvaranje arhitektonskog remek-djela koje će uljepšati ljepotu grada. Ova saradnja između svijeta arhitekture i automobila bila je istinski savez koji donosi uzvišenu simfoniju dizajna i detalja u svaki aspekt zgrade.”

Sveukupno, objekat se sastoji od sedam penthausa. Krunski dragulj – i jedini stan koji je još uvijek na tržištu – je masivni tripleks koji je procijenjen za 59 miliona dolara koji suze oči. Jedinica, nazvana “Unique”, ima otprilike 27.000 kvadratnih stopa i dolazi s posljednjim preostalim trkačkim automobilom Aston Martin Vulcan, vrijednim 3,2 miliona dolara.

Rezdencija ima 42.275 kvadratna metra koji su raspoređeni na četiri nivoa. Tu su fitnes centar na dva sprata, umjetnička galerija, dva bioskopa, simulator golfa i spa centar s punom uslugom. Osim toga, kupci imaju pristup kozmetičkom salonu, brijačnici, sky baru i salonu, infinity bazenu, spa kadama i kabinama.

Projekat nekretnina je privukao i entuzijaste automobila i ljubitelje Aston Martina. Zapravo, više od polovine kupaca već su vlasnici Aston Martina.

„Naš jezik dizajna zasniva se na ljepoti i iskrenosti i autentičnosti materijala“, rekao je Reichman. “Aston Martin Residences Miami je za ljude koji cijene najfiniji kvalitet i umijeće izrade, koji vole osjećaj nečega što je bezvremensko. U ovoj našoj prvoj stambenoj zgradi, interijeri su u suštini Aston Martin. Oduševljeni smo poželjeti dobrodošlicu prvim stanarima u njihove nove domove, da sami iskuse ovaj osjećaj.”

 

rezidencija aston martin u miamiju

ASTON MARTIN

Izvor: Robbreport

Izvor: ( www.dominfo.ba / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima