back to top

Skrivene karakteristike Windows 11 24H2 koje će svakako privući nove korisnike

spot_img

Microsoft već je objavio ovogodišnje ažuriranje Trenutak 5 u februaru, ali se sada očekuje novo veliko ažuriranje u obliku nove 24H2 verzije Windowsa 11 koje će vjerovatno biti dostupno na jesen. Ova nova verzija donosi niz zanimljivih funkcija, od kojih su neke prošle neprimijećeno, ali mogu biti ključne za korisnike koji razmišljaju o nadogradnji na novi sistem.

Iako još uvijek nemamo potpuni popis novih funkcija u 24H2 verziji Windowsa 11, pet navedenih je prikazano ispod:

samsung galaxy a14 5g kamera

Korištenje telefona kao web kamere

Windows 11, u svojoj 24H2 verziji, omogućit će korištenje Android pametnih telefona kao bežičnih web kamera. Ovo će korisnicima omogućiti korištenje kamere na telefonu za video pozive na računaru, s dodatnim mogućnostima kao što su efekti (HDR) i više.

Ostale informacije o povezivanju i stanju baterije na telefonu bit će dostupne korisnicima radi njihove praktičnosti i ugodnosti.

windows 11 kopilot

Dublja integracija Copilota

Uz ažuriranje 24H2, Microsoft će poboljšati AI pomoćnika Copilota na Windows 11 kako bi bio još funkcionalniji u interakciji s hardverom računara. Ovo će omogućiti korisnicima da od Copilota traže prikaz različitih informacija i načina unutar sistema.

Nova funkcija uštede energije proširit će se i na desktop računare kako bi se smanjila potrošnja energije određenih komponenti uređaja i radilo na nižim performansama kada je to potrebno radi uštede energije.

Omogućit će se stvaranje QR kodova za dijeljenje linkova i jednostavniji prijenos web stranica s računara na pametne uređaje, bez slanja putem e-pošte ili sinhronizacije putem Edge pretraživača.

skrivene karakteristike windows 11 24h2 koje će definitivno privući nove korisnike

Ugrađen QR kod generator

Ova mala, ali korisna funkcija u 24H2 verziji Windows 11 omogućit će generisanje QR kodova prilikom dijeljenja linkova, što olakšava prijenos web sadržaja s računara na pametne telefone.

Microsoft nastavlja poboljšavati korisničko iskustvo i praktičnost sistema dodavanjem novih funkcija poput ugrađenog QR kod generatora.

24H2 verzija Windows 11 donosi više widgeta na zaključanom ekranu, omogućavajući korisnicima praćenje više informacija poput vremenske prognoze, berze, saobraćaja i sportskih događaja.

Također, tu je i dugme za osvježavanje mreže na internetu, koje korisnicima omogućava brzo pronalaženje i povezivanje s željenom Wi-Fi mrežom.

Ove skrivene karakteristike Windowsa 11 24H2 verzije definitivno će poboljšati korisničko iskustvo i olakšati određene zadatke na računaru. Nove funkcionalnosti bit će dostupne nakon ažuriranja, pa je preporučljivo pratiti daljnje vijesti o nadogradnji.

Autor: Ervin Mičetić

Izvor: ( pcchip.hr / Sit.ba )

Izvor: ( sit.ba / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima