U Japanu postoje japanska kokošja jaja s bijelim žumanjcima! Fotografije kuhanih jaja s bijelim žumanjcima obišle su japanske društvene mreže,
a tisuće ljudi pitalo se jesu li stvarne ili samo digitalno izmijenjene.
Sve je počelo na društvenoj mreži X (Twitter) objavom Sude Junoko, glavne urednice online magazina Design no Hikidashi-On, koja je objavila fotografiju kuhanog jajeta prerezanog na pola.
Ne zvuči kao najuzbudljiviji post ikad, ali je postao viralan iz vrlo intrigantnog razloga…
A to je da je kuhani žumanjak bio bijeli, odnosno da su jaja bila sa žumanjkom! (slika ispod)
Svoje čuđenje izrazio je i sam Junko, tvrdeći da je čuo za ovu varijantu okinavljanskog jaja s bijelim žumanjkom, ali da nikada nije mogao zamisliti da bi to moglo biti ovako bjelo.
Junkova objava nije ponudila nikakve informacije o podrijetlu jaja niti o tome što čini da njihovi žumanjci postaju čisto bijeli kada se kuhaju.
Nakon što je njegova objava postala viralna, jedan korisnik društvenih medija X objasnio je da su jaja poznata kao “Shirotama” i da dolaze s hortikulturne farme Nakamura u gradu Itoman na Okinawi, također poznatoj kao najjužnija farma pilića u Japanu.
Što se tiče neobične boje žumanjka, kaže se da se ona dobiva redovitim hranjenjem piletine rižom, zbog koje žumanjak pobijeli kada se kuha.
Bijeli omuri (omlet od riže) i bijeli tamagoyaki najčešće se rade od jaja.
U slučaju da ste zainteresirani, jaja s bijelim žumanjcima se navodno redovito prodaju u odjelu za jaja na Itoman Farmers Marketu.
izvor: Zanimobostidana.com
Molimo vas da online portali (stranice) ako kopirate originalan članak sa naše stranice zanimljivosti dana, NAVODITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV za objavljivanje originalnih članaka sa stranice na Facebooku (Meta), Instagramu , YouTube, obratite nam se za odobrenje. Hvala!
TAKOĐER VAM NUDIMO:
Izvor: ( zanimljivostidana.com / ffmo.ba )