back to top

Razočarani ste igranjem igara na Windows računarima – ovo niste očekivali!

spot_img

Igranje igara na Windows računarima ili konzolama?

Pitanje o igranju igrica na Windows računarima ili konzolama postoji već od ranih 2000-ih. Svaka platforma ima svoje prednosti i nedostatke, ali često postoje netačne pretpostavke o Windows računarima. Da li ste ikada igrali igru na Windows PC-u ili više preferirate PlayStation ili Xbox? Nastavite čitati kako bismo razbili neke od najčešćih zabluda o Windows računarima i igranju igrica na njima!

marvelov spider-man miles morales

Windows platforma ima ekskluzivne naslove

Dok su ekskluzivne igre često povezane sa konzolama, mnogi naslovi su postali dostupni i na Windows platformi, poput God of War, Marvel’s Spider-Man, Horizon serije, The Last of Us, Ghost of Tsushima, i mnogih drugih.

Neki od ekskluzivnih naslova za Windows uključuju Dota 2, League of Legends i ARMA 3, koji su popularni među igračima.

najbolji budžetski kontroler za igre

Windows računari podržavaju različite kontrolere

Uprkos mišu i tastaturi, skoro svaki kontroler može se koristiti na Windows računarima zaigranje igrica. Od Xbox i PlayStation kontrolera do drugih modela, većina igara na Windows platformi može se igrati pomoću kontrolera.

neo qled igranje

Povezivanje Windows računara s TV-om za bolje iskustvo igranja

Možete povezati Windows računar s TV-om pomoću HDMI kabla da biste uživali u većem prikazu slike i boljem iskustvu igranja. Ovo je posebno korisno za “strimovanje” slike na veći ekran.

asrock phantom alliance gaming kompjuter

Sastavljanje personalnog računara za igre može biti jednostavno

Iako može biti izazovno, sastavljanje sopstvenog računara za igre nije tako komplikovan proces. Postoji mnogo resursa na internetu koji vam mogu pomoći da saznate kako da odaberete i kupite odgovarajuće komponente za svoj budžet.

gaming

Nije potrebno skup računar za adekvatno igranje igrica

Čak i sa budžetom od 500 do 600 eura možete napraviti pristojan gejmerski računar koji će vam omogućiti igranje mnogih naslova. Za oko 1.000 eura možete imati moćan računar za igranje s visokim postavkama i rezolucijom.

polovni kompjuter

Prednost Windows računara su veći brojevi frejmova u sekundi

Postoji značajna razlika između igranja igara na 30 frejmova u sekundi i 120. Na Windows računarima možete postići veće brojeve frejmova, što može značajno poboljšati iskustvo igranja igrica.

 

Napisao: Ivan Hečimović

Post Igre na Windows računarima nije ono što ste mislili da jeste! prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
Izvor: ( pcchip.hr / Sit.ba )

Izvor: ( sit.ba / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima