back to top

ATP MONTE CARLO: Rookie u polufinalu nakon rijetko viđenog meča

spot_img

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković svladao je Alexa De Minora rezultatom 2:0 u setovima (7:5, 6:4) u vrlo teškom meču u kojem se borio protiv velike vrućine u Monte Carlu.

U prvom setu oba su tenisača čuvala svoj servis. No, kada je bilo izgledno da će set otići u tie break, Novak je u 12. gemu uspio oduzeti servis Australcu i sa 7:5 došao do prvog seta.

U drugom setu, potpuno suprotno, u prvih 7 gemova viđeno je šest breakova. Prvo je Novak napravio break, a potom ga je De Minaur uspio vratiti već u sljedećem gemu. Opet je Novak uspio oduzeti servis i činilo se da će to biti trenutak kada će prelomiti meč, no ponovno se u sljedećem gemu Australac vratio.

Novak je u šestom gemu nastavio tradiciju i napravio treći break za 4:2. Srpski tenisač mučio se s vrućinom, bio vidno iscrpljen i na sve je načine pokušavao skratiti bodove. U sedmom gemu Novak je imao prednost 40:15, no De Minor je ponovno imao break loptu i odmah je iskoristio za 4:3.

Seriju breakova prekinuo je Australac i došao do 4:4, a onda je Novak nakon dugo vremena sačuvao svoj servis i došao do novog vodstva.

Kao i obično, Novak je pokazao svoju snagu i u sljedećem gemu ponovno napravio break i izborio polufinale.

www.sportskacentrala.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima