back to top

BANANA HLJEB Slatki kolač koji je idealan za doručak ili užinu

spot_img

Sastojci:

250 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

1/2 kašičice mljevenog cimeta

1/2 kašičice soli

115 g neslanog omekšanog putera

100 g  šećera

50 g smeđeg šećera

2 velika jaja

2 kašičice čistog ekstrakta vanile

440 g pasirane banane

80 g sjeckanih oraha (opciono)

Priprema:

Priprema

Prvo zagrijte rernu. Umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so u velikoj posudi. U drugoj posudi umješajte puter, granulirani šećer i smeđi šećer 4 do 5 minuta. Pomješajte jaja i vanilu. U to dodajte pasiranu bananu i miješajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i miješajte dok se ne sjedine. U smjesu dodajte i sjeckane orahe. Nakon toga, Stavite tijesto u pleh i rasporedite ga u jedan ravnomjeran sloj. Pecite na 200 stepeni 55-65 minuta.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima