back to top

BEĆIRAGIĆ: S Francuskom i Hrvatskom ćemo se boriti za dva mjesta

spot_img

Ždrijeb kvalifikacija za Eurobasket 2025. u Minhenu je Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine smjestio u skupinu E sa selekcijama Francuske, Hrvatske i Cipra.

Cipar je jedan od domaćina i stoga izravno ide na EP. To znači da će se iz grupe E na Eurobasket plasirati još dvije selekcije.

 – Očekuje nas veliki izazov u kvalifikacijama za Eurobasket. Najviše zbog činjenice da je tu Cipar, kojem je kao jednom od domaćina Europskog prvenstva osiguran izravan plasman na natjecanje. To znači da ćemo se boriti s Francuskom i Hrvatskom za dva preostala mjesta, kazao je izbornik BiH Adis Bećiragić za službenu stranicu KS-a BiH.

Utakmice za plasman na Europsko prvenstvo, koje se održava u Finskoj, Poljskoj, Latviji i Cipru će se igrati u tri kvalifikacijska ‘prozora’, a u svakom će biti odigrana po dva kola. Prvi termin je od 19. do 27. veljače sljedeće godine, drugi od 18. do 26. studenog 2024. godine, a treći od 17. do 25. veljače 2025. godine.

 – U bliskoj prošlosti dobro smo se upoznali s Francuzima, oni su velesila i apsolutni favorit grupe. Hrvatska je trenutno u svojevrsnom ‘rebuildingu’ reprezentacije s novim izbornikom i sigurno je da će također biti jako težak protivnik, s obzirom na količinu talenta koju su oduvijek posjedovali. Mnogo toga će ovisiti i o tome u kakvim će sastavima svi nastupiti. Daleko je veljača, kada se igraju prve utakmice kvalifikacija. U svakom slučaju, naravno da ne idemo nigdje s bijelom zastavom, vjerujemo u sebe i ispunjenje konačnog cilja, a to je odlazak na Eurobasket, zaključio je Adis Bećiragić.

BEĆIRAGIĆ: S Francuskom i Hrvatskom ćemo se boriti za dva mjesta

Preostale skupine

U skupini C igrat će Španjolska, Latvija, Belgija i Slovačka, dok su u skupini G reprezentacije Srbije, Finske, Gruzije i Danske. Preostale četiri kvalifikacijske skupine činile su reprezentacije drugog, trećeg, šestog i sedmog bubnja. U skupini B su Italija, Turska, Mađarska i Island, dok su u skupini D Njemačka, Crna Gora, Bugarska i Švedska. U skupini F natjecat će se Grčka, Češka, Nizozemska i Velika Britanija, a u skupini H Litva, Poljska, Estonija i Sjeverna Makedonija.

Repeša: Nadam se da Hrvatska ide na EP

Čapljinac Jasmin Repeša, koji je 2018. bio i izbornik BiH, je danas sportski direktor Hrvatskog Košarkaškog saveza.

 – To što je Cipar s nama u skupini je zaista otežavajuća okolnost jer se prolazak na EP zapravo umanjuje za jedno mjesto. O Francuskoj mislim da ne treba trošiti riječi, već je poznato koliko je to jaka ekipa. Bosna i Hercegovina ima dobre igrače i ovisi tko će se sve skupiti, kao i kod nas. Ali s Nurkićem, Musom, Garzom to je izuzetno respektabilna reprezentacija, tako da nam sigurno kvalifikacije neće biti lagane. Ipak, moramo se vratiti na sebe i gledati kako mi trebamo raditi i funkcionirati u svojoj kući te bez straha ići na te utakmice. Cilj nam uvijek moraju biti plasmani na velika natjecanja i od toga ne smijemo odustati. Hrvatska i BiH su objektivno “na papiru” ekipe koje će se boriti za to treće mjesto koje vodi na EP, i u svakom slučaju neka pobijedi bolji, a ja se nadam da će to biti Hrvatska, kazao je Repeša.

Uz Čapljinca na klupi Hrvatske je kao novi izbornik Mostarac Josip Sesar. Er.B.

bećiragić: s francuskom i hrvatskom ćemo se boriti za dva mjesta
BEĆIRAGIĆ: S Francuskom i Hrvatskom ćemo se boriti za dva mjesta

The post BEĆIRAGIĆ: S Francuskom i Hrvatskom ćemo se boriti za dva mjesta appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima