back to top

Bez šećera, jaja i margarina: Omiljeni kolač Jelene Đoković je kremast, ukusan i zdrav

spot_img

Poznato je da je ishrana izuzetno važan deo života sportista, a to posebno važi za našeg Novaka Đokovića, koji je, nakon što mu je otkrivena celijakija, uz bezglutensku ishranu došao do titule najboljeg tenisera svih vremena.

Uz to što u organizam ne unosi gluten, popularni Nole ima još nekoliko principa kojih se pridržava, a čitava porodica Đoković ga podržava i trudi se da se hrani zdravije.

Novak se nikada nije izjasnio kao vegan ili vegetarijanac, jer ističe da su to „etikete koje se pogrešno interpretiraju“, pa nije poznato da li zaista više ne jede meso, kao što se spekulisalo, a prije nekoliko godina se pisalo da Novak i Jelena Đoković ne koriste šećer.

Kremasti kolač koji Jelena Đoković obožava

bez šećera, jaja i margarina: omiljeni kolač jelene đoković je kremast, ukusan i zdrav

Prije nekoliko godina, supruga Novaka Đokovića podijelila je na Instagramu fotografiju kolača, za koji je istakla da je odličan, ali nije podelila recept. Uspjeli smo, međutim, da ga pronađemo i otkrili smo da je riječ o veganskom sirovom kolaču, kremastoj fantaziji od kakaoa koja se priprema vrlo lako.

Sastojci:

200 g kakao maslaca
2 kašike kokosovog ulja
150 s kakao praha
3 kašike javorovog sirupa
1 kašičica lecitina
prstohvat soli
kokosovo ili bademovo mlijeko

Za fil:

100 kakao maslaca
1 kašika kokosovog ulja
3 kašike javorovog sirupa
1 kašičica lecitina

Priprema

Otopite kakao maslac i kokosovo ulje, pa im dodajte kakao prah, javorov sirup, lecitin, so.
Podijelite to na dva dijela, pa u jedan dio sipajte nekoliko kašika biljnog mlijeka po ukusu i dobro promiješajte.
Potom za fil otopite kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte im javorov sirup i lecitin, pa promiješajte.
Kad se malo stegne i ohladi, od svake od ove tri smjese kašikom vadite malo po malo i redajte u kalupe za mafine.
Stavite kalup u zamrzivaš na pola sata da se stvrdne.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima