back to top

BOŽANSTVENO POSNO JELO Riblja čorba spremna za pola sata

spot_img
božanstveno posno jelo riblja čorba spremna za pola sata

Sastojci:

1 kg bijele ribe (čvršće)

1 velika glavica crnog luka

3-4 čena bijelog luka

3 krompira

1 kocka od povrća za supu

1 srednja do velika šargarepa

2 kašike koncentrata paradajza

1 konzerva pelata

100 ml bijelog vina

so, biber, majčina dušica i origano po ukusu

maslinovo ulje po potrebi

voda po potrebi

Priprema:

U šerpi s debljim dnom zagrijjte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, pa na njemu propržite sitno sjeckan crni luk, zatim i bijeli, a potom dodajte šargarepu isjeckanu na sitne kolutove.

Potom prelijte pelatom i koncentratom paradajza, pa ubacite i krompir sječen na kockice i kocku za supu i zalijte vinom. Dodajte vodu po potrebi, da ogrezne i ostavite da se krčka oko 10 minuta.

Zatim pojačajte vatru, pa ubacite ribu sječenu na veće komade i kuvajte dok krompir ne bude gotov.

Dodajte začine kad bude pri kraju i služite toplo.

BONUS VIDEO:

BOŽANSTVENO POSNO JELO Riblja čorba spremna za pola sata Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima