Sastojci:
Za biskvit:
1 pakovanje keksa
2 kašike putera
Za krem:
200 g grčkog jogurta
2 kašike šećera
1/2 pakovanja slatke pavlake
1 kašika skroba
1 jaje
Za preliv:
200 g krema/namaza od špekulos keksa
Recept za čizkejk sa grčkim jogurtom:
Sameljite keks, pa dodajte otopljeni puter i promiješajte. Papirne kalupe za mafine stavite u pleh za mafine, pa po svakom ponaosob utisnite smjesu za biskvit po dnu uz pomoć čašice. Stavite biskvit za čizkejk kolačiće u frižider na pola sata da se stegne. Pomiješajte žicom grčki jogurt sa šećerom, pa dodajte skrob i slatku pavlaku. Sve izmiješajte, pa dodajte jaja i ponovo umutite. Prelijte krem preko biskvita. Pecite čizkejk kolačiće u kalupima za mafine oko 30 minuta na 150°C. Namaz od špekulos keksa omekšajte na pari, pa prelijte preko čizkejk kolačića kada se ohladi. Po želji, možete da odvojite oko 50 g namaza i sipate u špric za kolače. Potom ukrasite čizkejk kolačiće sa grčkim jogurtom. Preporučujemo i recept za kinder čizkejk.
Napomena: Spekulos ili špekulos je vrsta tankog i začinjenog keksa koji se tradicionalno sprema u Holandiji, Belgiji i Luksemburgu. Mogu se pronaći i kod nas, kao i namaz od ove vrste keksa.
BONUS VIDEO: