back to top

Dejan Matić otvoreno: Moja djeca se ni upola ne tuku kao što smo Saša i ja

spot_img

Sarajevski klub „Aqua“ bio je u subotu navečer premali da primi sve goste na nastupu popularnog pjevača Dejana Matića.

On je na sceni već više od dvije decenije, a njegova muzika i pjesme svaki put iznova oduševljavaju publiku. Dejan, kao i njegov brat blizanac Saša, uvijek su rado viđeni gosti u Sarajevu.

Prije nastupa Dejan Matić je govorio za „Dnevni avaz“ o svojoj karijeri, odnosu s bratom i svojoj porodici koja mu je neizmjerna podrška. Nije krio zadovoljstvo što je još jedanput dobio priliku nastupati pred sarajevskom publikom.

Položio ispit

– Moja karijera je počela 2002. godine, tada su sve starije kolege pričale da sam, kada me Sarajevo prihvati, položio ispit. Nekako sam shvatio da sam ja davno taj ispit položio – rekao nam je Matić.

Otkrio je i da sprema određene novitete u svojoj karijeri te da mnogo radi na tome, a u pripremi je i novi album koji će svojoj publici pokloniti.

– Bit će iza praznika mnogo noviteta, novi album, više nastupa, dvorana, a u drugoj polovini sljedeće godine i solističkih koncerata. Bit će novina sigurno – naveo je Dejan.

Bio sam povodljiv

Dejan i njegov brat blizanac Saša Matić su pravi primjer kako se trebaju odnositi braća jedan prema drugom, a Dejan za Sašu ima samo riječi hvale.

– Kada sam bio klinac, bio sam povodljiv i kada pitaju ko je najjači i najbolji, uvijek sam govorio da sam to ja. Naravno, sada je to mnogo drugačije, ali majka me pita za moje sinove i kaže: „Da li je istina, sine, da se oni pokoškaju, potuku“, a ja kažem „ni 30 posto kao Saša i ja, tako da nemoj da se sekiraš“ – kazao je Dejan.

Pozitivna energija

Njegova najveća inspiracija je, kako nam kaže, publika, a kada je privatni život u pitanju, onda je to porodica.

– U privatnom životu najveća inspiracija mi je moja porodica, moji dječaci, supruga. Oni mi pružaju nevjerovatnu podršku. Baš je neki dan starijem sinu bio rođendan, a ja sam radio dan prije u Sloveniji, pa potom u Austriji, nakon toga sam se vratio da ispoštujem prijateljevoj kćerki punoljetstvo. Sve se to desilo u nekih pola dana, pa sam toliko bio napunjen pozitivnom energijom kao da se to dešavalo pet dana, ali nijednog trenutka nisam osjetio umor. Toliko sam se dobro osjećao da je to nevjerovatno – rekao je Dejan.

Zaljubio sam se…

– Album će se možda zvati „ Jedna od milion“, zato što je to jedna pjesma, koju mi je poklonio moj prijatelj Sloba Miletić. Kada sam čuo, ja sam se zaljubio u pjesmu i pitao ga zašto on ne snimi, a on kaže da nema vremena te da će to biti poklon od njega. Ta pjesma stoji već tri-četiri godine i vrlo brzo će ugledati svjetlo dana, a kada izađu pjesma i album, shvatit ćete zašto „Jedna u milion“ – kaže Dejan.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima