back to top

DETALJI POLICIJSKE AKCIJE U BIH: PRETRESI NA 14 LOKACIJA, PRIVEDENO 9 OSOBA

spot_img

detalji policijske akcije u bih: pretresi na 14 lokacija, privedeno 9 osoba

One su usmjerene na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

U ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na 14 lokacija na području Kaknja. Aktivnosti u okviru akcije “META II” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Kaknju, i rezultat su višemjesečnih istraga.

Prilikom pretresa 9 lica je stavljeno pod kontrolu i lišeno slobode

Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama su vršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Prilikom pretresa 9 lica je stavljeno pod kontrolu i lišeno slobode a radi se o sljedećim licima: A.J.., rođen 1970. godine, A.S., rođen 1997. godine, R.H., rođen 1989. godine, R.H., rođen 1996. godine, R.A., rođen 1993. godine, S.F., rođen 1992. godine, S.E., rođen 1979. godine, S.M., rođena 1993. godine, te S.H., rođen 1988. godine, sva lica iz Kaknja.

Navedena lica se sumnjiče da su u vremenskom periodu od mjeseca marta 2023. godine do mjeseca novembra 2023. godine, na području Kaknja i šire, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi nabavljala, prometovala i vršila prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima.

U toku vršenja pretresa policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge, novca i oružje, te će navedeni predmeti biti predmet vještačenja, nakon čega će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku.

Osumnjičena lica su privedena u službene prostorije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona

Nastavak uspješno provedenih policijskih akcija

Sprovedenom akcijom, koja predstavlja nastavak uspješno provedenih policijskih akcija kodnih naziva “MREŽA” i “META”, u okviru kojih su u pojedinačnim akcijama policije, pronađene i oduzete značajne količine opojnih droga, te su izvršene desetine pretresa a veći broj osumnjičenih lica lišen slobode i procesuiran.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pokazuje opredjeljenost i spremnost u borbi sa najsloženijim oblicima organizovanog kriminala, te da je respektabilna i ozbiljna policijska agencija koja svojim resursima ali i dobrim i koordiniranim rukovođenjem može odgovoriti na sve sigurnosne izazove i rizike a svim građanima pružiti maksimalnu ličnu i imovinsku sigirnosti, navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

The post DETALJI POLICIJSKE AKCIJE U BIH: PRETRESI NA 14 LOKACIJA, PRIVEDENO 9 OSOBA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima