Sastojci:
- 280 g crne čokolade, grubo isjeckane
- 115 g putera, grubo isjeckanog
- 4 kašike putera od kikirikija
- 2 kašičice paste od vanile
- 120 g ekspandiranog pirinča
- 60 g pečenog kikirikija, sjeckanog
- 220 g crne čokolade, isjeckane
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 1/2 kašičica kakaoa
- 20 g pečenog kikirikija, sjeckanog
Recept za domaće snikers čokoladice:
Za pravljenje snikers čokoladica, predgrejte rernu na 180ºC/160ºC sa ventilatorom. Podmažite dno i stranice kvadratnog kalupa za tortu od 22 cm i obložite papirom za pečenje. Stavite isjeckanu čokoladu, puter, puter od kikirikija i pastu od vanile u veću posudu otpornu na toplotu iznad veće šerpe vode koja lagano ključa. Kuvajte na pari, povremeno miješajući, 6-8 minuta, dok se sastojci ne rastope i sjedine.
Dodajte ekspandirani pirinač. Smjesu stavite u pripremljeni kalup za pečenje i utisnite lopaticom. Posipajte površinu sa 60 g kikirikija, zatim izravnajte površinu. Ostavite da se hladi 30 minuta ili dok se ne stegne. Ovaj sloj ne treba potpuno ohladiti, jer se čokoladni preliv može brzo stegnuti.
U međuvremenu, otopite čokoladu i kokosovo ulje na pari, povremeno miješajući, dok se ne istope. Prelijte preko kolača i izravnajte lopaticom. Protresite kalup na radnoj površini. Preko pospite kakao, 20 g pečenog kikirikija i 1/2 kašičice slanih pahuljica. Ostavite da se hladi 30 minuta ili dok se stegne. Isjecite i poslužite.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )