back to top

Domaće energijske bombice inspirisane snikers štanglicama

spot_img

Sastojci:

  • 280 g crne čokolade, grubo isjeckane
  • 115 g putera, grubo isjeckanog
  • 4 kašike putera od kikirikija
  • 2 kašičice paste od vanile
  • 120 g ekspandiranog pirinča
  • 60 g pečenog kikirikija, sjeckanog
  • 220 g crne čokolade, isjeckane
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 1/2 kašičica kakaoa
  • 20 g pečenog kikirikija, sjeckanog

Recept za domaće snikers čokoladice:

Za pravljenje snikers čokoladica, predgrejte rernu na 180ºC/160ºC sa ventilatorom. Podmažite dno i stranice kvadratnog kalupa za tortu od 22 cm i obložite papirom za pečenje. Stavite isjeckanu čokoladu, puter, puter od kikirikija i pastu od vanile u veću posudu otpornu na toplotu iznad veće šerpe vode koja lagano ključa. Kuvajte na pari, povremeno miješajući, 6-8 minuta, dok se sastojci ne rastope i sjedine.

Dodajte ekspandirani pirinač. Smjesu stavite u pripremljeni kalup za pečenje i utisnite lopaticom. Posipajte površinu sa 60 g kikirikija, zatim izravnajte površinu. Ostavite da se hladi 30 minuta ili dok se ne stegne. Ovaj sloj ne treba potpuno ohladiti, jer se čokoladni preliv može brzo stegnuti.

U međuvremenu, otopite čokoladu i kokosovo ulje na pari, povremeno miješajući, dok se ne istope. Prelijte preko kolača i izravnajte lopaticom. Protresite kalup na radnoj površini. Preko pospite kakao, 20 g pečenog kikirikija i 1/2 kašičice slanih pahuljica. Ostavite da se hladi 30 minuta ili dok se stegne. Isjecite i poslužite.

BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima