DRAMA KOD MAKARSKE: BURA MAJKU S DVIJE MALE DJEVOJČICE ODNIJELA DALEKO U KANAL

spot_img

drama kod makarske: bura majku s dvije male djevojčice odnijela daleko u kanal

Događaj je ispričao hrabri Ante Ćapina.

-U utorak popodne na udaljenosti od oko dva kilometra od obale, ispred lučice u Promajni, moj gost Andrzej Blaszczak i ja spasili smo s njegovim gliserom majku s dvoje maloljetne djece. Bile su na dasci za veslanje i jaka bura ih je odnijela već za minutu daleko u kanal

Mi smo ležali na žalu kad se pojavio muškarac koji je paničario i hvatao se za glavu trčeći s mula prema gostioni Azimut.

Drugi ljudi su gledali u pravcu mora i vidio sam malu crnu tačku kako se brzo gubi u velikim valovima prema Braču. Viknuo sam Andreju ‘brzo pali gliser’ i u tom trenu je vidjevši nas doplivao i taj čovjek koji je rekao da mu je na dasci žena i dvije male curice. Prošlo je par minuta dok ih nismo uočili u vjetrovitom i valovitom moru.

Kad smo došli blizu njih brzo smo ih podignuli u gliser i polako se probijajući i kroz velike valove i jaki vjetar vratili nazad u lučicu. Tek mi se sad vratio život.

Sreća da je mlada Čehinja iz Praga ostala prisebna u toj nesreći i držala ravnotežu na dasci te grlila obje curice. A sretni tata je ljubio sve tri kad su se ukrcale u gliser”, ispričao je Ćapin kojeg je otac spašenih djevojčica počastio bocom vina, piše Dalmacijadanas.hr.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima