back to top

DRAMA U BH. GRADU: UZNEMIRAVAO SVOJU MAJKU PA PUCAO U DVORIŠTU

spot_img

drama u bh. gradu: uznemiravao svoju majku pa pucao u dvorištu

Branislav B. je zbog nasilja u porodici već prolazio kroz policijske evidencije i nedavno mu je izrečena zaštitna mjrea udaljenja iz porodičnog doma.

  • Uprkos izrečenim mjerama osumnjičeni je juče došao pred kuću u kojoj boravi njegova majka i pokušavao je da uđe. Nakon toga je uzeo automatsku pušku i u dvorištu ispalio najmanje dva hica. Intervenisala je patrola policije, ali je osumnjičeni i u njih uperio cijev puške i prijetio da će ih pobiti – navodi ATV.

U PU Banja Luka navode da je B. B. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljna proizvodnja i promet oružja.

  • Policija je jučer oko 13:10 sati prijavljeno je nasilje u porodici, te da je B.B. pucao iz vatrenog oružja u dvorištu porodične kuće u Kneževu, nakon čega se putničkim vozilom udaljlio sa lica mjesta. U neposrednoj blizini lica mjesta, policijski službenici su se susreli sa B.B., koji je zasutavio vozilo, a potom prema policijskim službenicima koji su postupali po prijavi usmjerilo vatreno oružje – pušku i prijetio im – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Dodaje se da je na licu mjesta izvršen uviđaj, tokom kojeg je pronađena i oduzeta automatska puška “M70” s okvirom i 30 metaka, te još dva okvira sa 42 metka, kao i dvije čahure od ispaljenih metaka.

  • Nakon hapšenja B.B. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,16 g/kg alkohola u organizmu. O svemu navedenom je obaviješten Centar za socijalni rad Kneževo, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti – saopćeno je iz PU Banja Luka

Dodaju da protiv osumnjičeni biti podnesen i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Kotor Varoši, jer je počinio više saobraćajnih prekršaja.

  • Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a lice B.B. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnnim djelima biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka – saopćila je policija.

The post DRAMA U BH. GRADU: UZNEMIRAVAO SVOJU MAJKU PA PUCAO U DVORIŠTU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima