back to top

DRŽAVLJANIN BIH BIO U VEZI SA AUSTRIJANKOM, LOPOVIMA DAO KLJUČEVE NJENE KUĆE

spot_img

državljanin bih bio u vezi sa austrijankom, lopovima dao ključeve njene kuće

Naime, žena je još ranije opisala agoniju kroz koju je prošla – satima je bila zavezana dok su lopovi pokušavali da uzmu sve što je vrijednom, te da provale šifru sefa.

Nakon par sati, žena je uspjela da se oslobodi, ali su počinioci već bili pobjegli.

Sve se dešavalo decembra, 2022. godine, kada je ona bila sama kući.

U uvodnoj riječi javni tužilac je ovu brutalnu pljačku nazvao “odvratnim i gnusnim činom”.

Kako prenose mediji, nije svih osam optuženih bilo u kući tokom pljačke – u kući su bila četvorica, dok su ostali bili saučesnici tako što su pomogli da prevezu plijen iz kuće.

Kada je riječ o insajderu, a možda i organizatoru i inicijatoru pljačke, to je njen bivši partner iz Bosne i Hercegovine, koji je lopovima otkrio gdje se nalazi sef te im kopirao ključ od kuće, tako da oni, zapravo, nisu ni provaljivali, već su samo otključali kuću.

Najdramatičniji dio ove svakako brutalne pljačke bio je kada se žena, od straha i šoka, nije mogla sjetiti kombinacije sefa, nakon čega su ga lopovi bukvalno izvalili iz zida i ponijeli sa sobom.

Kako prenose mediji, pljačkaši su pobjegli sa plijenom vrijednim nekoliko stotina hiljada eura. U sefu je navodno bio zlatni nakit, srebrni novčići kao i gotovina.

Osumnjičeni su uhapšeni ubrzo nakon pljačke, a među njima su i dva Čečena. Jedan od osumnjičenih, 22-godišnji Brazilac još uvijek je u bijegu.

I iako su pljačkaši bili dobro pripremljeni i oprezni, sa sobom čak nisu nosili ni mobilne telefone, odao ih je dokaz pronađen kod jednog osumnjičenog, koji je policiju odveo do svojih saučesnika.

(Nezavisne novine/ I.S.)

The post DRŽAVLJANIN BIH BIO U VEZI SA AUSTRIJANKOM, LOPOVIMA DAO KLJUČEVE NJENE KUĆE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima