back to top

DUG OD 7.000 EURA ZA RAČUNE BIO OKIDAČ ZA BEZUMNI ČIN: ĐORĐE RAZNIO SEBE I POLA ZGRADE

spot_img

dug od 7.000 eura za račune bio okidač za bezumni čin: đorđe raznio sebe i pola zgrade

Azarić je u stan u kom su živjeli podstanari bacio bombu i tom prilikom sebe ubio, a povrijedio podstanare Nikolu P. (21) i njegovu sestru Miljanu P. (22), a njegov rođak smatra da je dolazak izvršitelja zbog duga od 7.000 eura za neplaćene račune najvjerovatnije bio okidač za bezumni čin.

Azarić je u četvrtak oko 20.30 sati u Ulici slobode gdje je u jednoj zgradi imao jednosoban stan na četvrtom spratu, nakon svađe sa podstanarima aktivirao eksploziv koji je nakon detonacije razorio stanove od drugog do četvrtog sprata.

Azarić je ubio sebe, a dvoje podstanara ranio. Nakon detonacije dijelovi njegovog tijela su bili rasuti po zgradi i ulici. Nikola P. je zadobio tešku povredu oka, dok je njegova sestra Miljana P. lakše povrijeđena.

  • Šokirani smo da se odlučio na ovakav potez i digao skoro pola zgrade u vazduh. Ne opravdavam ni jednog trenutka to što je uradio i hvala Bogu što nije bilo više žrtava. Strašno je da je on, koji je bio izuzetno miran čovjek, bio sposoban da tako nešto napravi – kaže blizak rođak pokojnog Azarića za Kurir.

Kako je detaljno opisao, Đorđe se prije 10 godina totalno povukao i nije želio da ima nikakav konatakt sa svojom porodicom.

  • Sve je bilo u redu, lijepo smo se družili i viđali, ali nakon što je njegova majka preminula prije 10 godina on je odlučio da se distancira od rodbine. Tada su naši odnosi zahladili i nije želio nikakvu pomoć od nas, kako prijateljsku tako ni finansijsku – navodi rođak.

“Stan koji je raznio je zapravo njegovo nasljedstvo od pokojne majke, a nije ga kupio od programerskog posla kako se priča. Đorđe se bavio popravkom kompjutera i davno je upisao školu za programere, ali je nije završio. Popravljajući računare zarađivao je za život, a dodatni izvor prihoda bila mu je kirija od tog stana u centru grada.

Sagovornik Kurira navodi da je cijena kirije tog stana bila veoma mala, skoro pa smiješna.

Jedan od stanara zgrade, Aleksandar Košaj, rekao je da je imao sreću, jer ga je prijatelj pozvao da idu na fudbal samo 15 minuta prije eksplozije.

  • Radio sam ikonu i stavio sam je na prozor kako bi se osušila, ali me je prijatelj u međuvremenu zvao da idem na fudbal i tako je i bilo. Poveo sam jednog psa sa sobom, taman da ga prošetam. Nakon detonacije moj otac je uletio u zgradu i počeo da spašava druge pse kojima su tom prilikom slomljene noge. Sve je razbijeno u stanu, samo su ikone ostale na svom mjestu. Da sam bio unutra pitanje je šta bi i sa mnom bilo – kaže stanar koji živi stan ispod Azarićevog.

“Čuli smo da je on taj stan iznajmio četvoročlanoj porodici i to za 50 ili 70 eura mjesečno. Ta cijena za lokaciju na kojoj se stan nalazi je bila ispod svake cijene, ali je Đorđe htio da pomogne toj porodici jer su u teškoj situaciji”, kaže rođak Azarića i dodaje da je navodno ta porodica ubrzo prestala da plaća kiriju, ali i račune.

  • Navodno, dug za kiriju se gomilao, kao i računi koji su bili na Đorđevo ime. Nije znao kako da reaguje, pa je valjda išao i svađao se s podstanarima, a oni su potom promijenili bravu. Čuli smo da su malo prije ovog suludog čina, izvršitelji pokucali na vrata kod Đorđa kako bi naplatili dugovanja koja su podstanari nagomilali. Vjerujemo da je to bila kap koja je prelila čašu”, priča sagovornik i dodaje da je Azarić živio u kući koju je naslijedio od pokojnog oca.

“Tamo su mu valjda došli izvršitelji i tražili da plati dug koji je napravljen u stanu. Navodno, pored kirije i neplaćenih računa stigla je i kamata, pa je cifra ubrzo dostigla skoro 7.000 eura”, kaže sagovornik.

Rođak dodaje da je policija poslije eksplozije policija obavila razgovor sa čitavom familijom.

“I ja sam bio u policiji. Vjerujte, svi smo van sebe i ne možemo da vjerujemo šta se dogodilo”, rekao je.

Stanari zgrade koja je bila na udaru detonacije rekli su za da su očajni jer sada nemaju gdje da se vrate, ali im je makar „glava na ramenima“.

  • Bog nas je pogledao pa niko nije stradao, mislim da je bila kiša tog dana i da su svi bili u kući bilo bi na desetine mrtvih. Supruga i ja smo otišli u šetnju, a kada smo se vratili nismo imali gdje da uđemo, srča do koljena, blokirano sve oko zgrade, ne smijem ni da zamislim kakav mi je stan nakon eksplozije – kaže stanar koji živi na trećem spratu zgrade.

Stanovnici ovog objekta kažu i da im je rečeno da vjerovatno neće imati gdje da se vrate s obzirom na to da je tlo, kao i sama zgrada podložna novom udaru.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima