EDINU JE KOMBI PREŠAO PREKO GLAVE I RAMENA: JEZIVO SVJEDOČENJE MAJKE NASTRADALOG DJEČAKA

spot_img

edinu je kombi prešao preko glave i ramena: jezivo svjedočenje majke nastradalog dječaka

Ovo je na jučerašnjem nastavku suđenja Jociću pored Osnovnim sudom u Nišu potvrdio vještak dr Miroslav Milić, predstavnik komisije vještaka koja je radila obdukciju. Na pitanje branioca Jocića, da li se na osnovu povreda može reći da li je dječak u momentu nesreće čučao ili stajao, vještak dr Milić je rekao da je “moguće mjesto kontakta sa vozilom zadnja lijeva strana kuka”, gdje je utvrđen hematom.

Vještak međutim nije mogao da se izjasni o pitanju odbrane da li se dječak kretao ili je stajao. Zastupnik porodice nastradalog dječaka advokat Maja Anđelković, usprotivila se prijedlogu saslušanja dva nova svjedoka i vještaka Slavoljuba Milića, jer nisu bili predloženi na pripremnom ročištu. Zamjenik OJT Stefan Anđelković je izrazio sumnju da su svjedoci bili očevici događaja jer nisu bili predloženi ni u istrazi ni pred početak suđenja.

Nesreća se desila 12. maja 2021. godine oko 8.45 sati u Popovcu Slavoljub Jocić se tereti da je, nepridržavajući se saobraćajnih propisa, kombijem naletio na dječaka iz tog sela i usmrtio ga na licu mjesta.

Jocić je optužen da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koje OJT u Nišu traži kaznu od šest godina zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine, piše Kurir. Njemu je stavljeno na teret da je kombijem započeo radnju isključivanja iz saobraćaja “prije nego što se uvjerio da tu radnju može da da izvrši na bezbjedan i propisan način”.

  • Sa kolovoza Željezničke ulice u smjeru Ulice Dragoljuba Đorđevića, skrenuo je u desno na travnatu zemljanu površinu iako ista nije namijenjena za saobraćaj vozila pa je desnim bokom svog vozila udario u zadnji dio bicikla sada preminulog Edina Krstića koji je stajao na navedenoj površini nakon čega je došlo do obaranja oštećenog. Poslije toga je zadnjim desnim točkom, pregazio gornji lijevi dio tijela i glave oštećenog, te je oštećeni zadobio tešku tjelesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnom povredom, usljed koje je preminuo na licu mjesta – stoji u optužnici.
edinu je kombi prešao preko glave i ramena: jezivo svjedočenje majke nastradalog dječaka
EDINU JE KOMBI PREŠAO PREKO GLAVE I RAMENA: JEZIVO SVJEDOČENJE MAJKE NASTRADALOG DJEČAKA

NEGIRAO KRIVICU

Jocić je pred sudom ranije negirao krivicu za tešku saobraćajnu nesreću. On se branio da se kretao popisanom brzinom i da nije vidio nikoga kada je krenuo da se okreće kombijem.

  • Kada sam skretao udesno, nikoga nije bilo u ulici. Čovjek koji je bio na ulici sa kolicima, počeo je da viče: „Stani, stani“! Rekao mi je: „Kreni nazad!“ Krenuo sam metar unazad i stao sam. Palo mi je na pamet da sam nagazio kabl ili crijevo. Izašao sam iz kombija, ljudi su prilazili. Majka je naišla, nosila je dijete u rukama, tražila je da je odvezem do Hitne pomoći. Ja sam je pitao gdje ti je dijete bilo. Kaže, igralo se u travi – ispričao je Jocić ranije pred sudom.

Vještak saobraćajne struke prof. dr Dejan Bogićević izjavio je ranije pred Osnovnim sudom u Nišu da je Jocić “imao tehničkih mogućosti da uoči dječaka i zaustavi vozilo”. On je naveo da je dječak sa biciklom bio u njegovom vidnom polju sve vrijeme te da bi bio u vidnom polju čak i da se kretao. On je istakao da je vozač imao mogućnosti da ga vidi nezavisno od toga da li je stajao pored bicikla ili je bio na njemu.

ZALETIO SE U NJEGA

Kristina Krstić, majka dječaka, ispričala je nepsoredno nakon nesreće da je dječak stajao pored puta i čekao je dok izađe iz pošte.

  • Bili smo u pošti i taman smo pošli kući, a on je stajao sa strane da me sačeka. Odjednom se zaletio kombi i direkt u njega je udario – ispričala je ranije Kristina.

Dječak je po njenim riječima bio sav krvav i išla mu je krv iz ustiju i nosa. Ona je je potrčala je ka njemu, odmah ga u rukama odnijela do obližnje ambulante. Međutim dječak je podlegao teškim povredama. Suđenje se nastavlja 15. marta.

(E.F. / Kurir)

The post EDINU JE KOMBI PREŠAO PREKO GLAVE I RAMENA: JEZIVO SVJEDOČENJE MAJKE NASTRADALOG DJEČAKA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima