“Euroliga se neće širiti, London i Pariz još nisu zreli”

spot_img

Kao i svake godine, s početkom nove sezone Eurolige počinju nagađanja tko će u njoj igrati sljedeće sezone.

Tako su neki mediji, posebice njemački, prenijeli vijest da će Pariz sljedeće godine biti član Eurolige.

Odmah su počeli razgovori koga će zamijeniti i hoće li se liga proširiti, s obzirom na to da su i London i Dubai htjeli ući.

Ne, trenutno ne proširujemo ligu. Ne razmišljamo o tome za iduću sezonu. Očito su nam London i Pariz ključna tržišta. Uvijek smo pričali o tome i to nije tajna. Izvrsna je to prilika za Euroligu da se tamo probije. Ali naše mišljenje je da još nije došlo vrijeme, da ti klubovi nisu sazrelirekao je Paulisus Motiejunas, direktor Eurolige.

Demantirao je medijske napise da je Paris već dobio wild card za iduću sezonu.

Ovo nije istina! Ima medija koji to tvrde, ali jednostavno nisu u pravu. Ako osvoje Eurokup – da. Bit će članova. Inače, neće. Sve su to lažne informacije. Trenutačno samo analiziramo tržišta, gledamo kako tko igra, kakve uvjete ima… Sretni smo i zbog Londona i Pariza, ali priče o wild cardu za njih nisu točne, ponavljam.jasno je litavac.

O ulasku u Dubai?

Istina je da smo u pregovorima s Dubaijem. Pregovarački proces je u tijeku, sve je u tijeku. To nam je također zanimljivo tržište. Analiziramo ga. Spremni smo napraviti prezentaciju za sve naše klubove kada ti pregovori završe. Onda ćemo zajedno odlučiti. Očito je Bliski istok tržište u koje gledaju NBA, nogomet, svi sportovi. Euroliga nije iznimkazaključio je direktor Eurolige.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima