FUP OBJAVIO DETALJE AKCIJE ‘PUB’: TRI OSOBE LIŠENE SLOBODE, EVO ZA ŠTA SE TERETE

spot_img

fup objavio detalje akcije ‘pub’: tri osobe lišene slobode, evo za šta se terete

U sklopu tih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu slobode su lišene tri osobe inicijala E.N. (1985.) A.J. (1984.) i A.A. (1984.), te su izvršeni pretresi pokretne i nepokretne imovine na sedam lokacija, za koje je utvrđeno da koriste te osobe.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina opojne droge amfetamin, oružje, skupocjeni automobil, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

FUP HAPSI PO SARAJEVU: OBJAVLJUJEMO FOTOGRAFIJE AKCIJE

Oni se sumnjiče da su određeni vremenski period, vršili nabavku opojne droge koju su zatim skrivali, pakovali i prodavali krajnjim korisnicima, kojom prilikom su ostvarili protivpravnu imovinsku korist.

Navedene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predate u daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić su čestitali policijskim službencima Federalne uprave policije i poručili da je borba protiv svih oblika kriminaliteta i dalje u fokusu rada Federalne uprave policije, saopćeno je iz FUP-a.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima