back to top

Generalni sekretar FIBA-e: Euroliga i klubovi imaju želju da se dogovore!

spot_img

Iduće godine, u veljači, prvi put ćemo imati priliku vidjeti suradnju FIBA-e i Eurolige u terminu kada se igraju kvalifikacije u takozvanim “FIBA-inim prozorima”.

Najjače europsko klupsko natjecanje za to će vrijeme biti pauzirano, a izbornici će na raspolaganju imati najbolje igrače izvan NBA lige.

Uspjeli smo jer smo se poštovali. Ne govorite nam kako radite svoj posao, nećemo ni mi vama. Ali u zajedničkom rastu mora postojati sinergija. Išli smo malim koracima. Ispunili smo ono što su od nas tražili po pitanju osiguranja, iako smo u tome već bili odmakli. Korak smo napravili i sa studenim prozorom. Moramo i dalje biti složni, ali i odgovorni prema članovima i navijačima. Moramo pokazati i transparentnost, iako smo se dogovorili da nećemo izlaziti u javnostrekao je glavni tajnik FIBA-e Andrea Zaglis.

Istaknuo je da su održali sastanke te da će ih u budućnosti biti još kako bi se problemi riješili.

Vidjeli smo se već dva puta nakon Svjetskog prvenstva. Trebao je biti i treći put, bit će uskoro. Sa mnom su ljudi iz FIBA ​​Europe Garbahosa i Novak, kao i izvršni direktor Lige prvaka Komninos. Imamo jasne odgovornosti. Moramo shvatiti da je i Euroliga imala promjene. S novim izvršnim direktorom imamo dobre odnose, dobru komunikaciju. Volio bih da generalni direktor i predsjednik Eurolige dobiju dulje mandate, da svi zajedno vidimo u kojem smjeru ide budućnost. Inače ćemo biti zarobljeni u kratkoročnim aferama. Također moramo napomenuti da vlasnici klubova imaju želju da se naši dogovori usvoje.

Ističe da je dugoročnost ključ projekta.

Moramo izrađivati ​​kalendare godinama unaprijed. Rješenja možemo naći oko jednog i dva prozora. To je manji problem nego što se čini. Izazov su sustavi, proizvodnja talenata, nova tržišta u Europi… Ali napravljeni su mali koracirekao je Zaglis

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima