back to top

GLUMICA PREMINULA POSLIJE PLASTIČNE OPERACIJE! Imala je samo 43 godine, 79 dana se borila za život!

spot_img

Popularna glumica i model Silvina Luna (43) preminula je pošto je “zaradila” bolest bubrega poslIJe operacije “brazilskog podizanja gluteusa”, potvrdili su njeni advokati, piše Mirror.

Ona je preminula 31. avgusta, pošto je bila u bolnici 79 dana zbog komplikacija koje su uslijedile poslije operacije koju je imala 2011. godine.

Njen brat Ezekijel Luna, dao je doktorima odobrenje da je skinu s aparata u podne u četvrtak, prenijeli su lokalni mediji.

Glumica je imala operaciju u junu ili julu 2011. godine i izveo ju je kozmetički hirurg Anibal Lotocki. On je 2021. godine optužen za smrt pacijenta kog je operisao 2010. Silvini je ubrizgao tečnost koja je sadržavala polimetilmetakrilat, koji je zabranjen po argentinskim zakonima. Bezbojna, plastična supstanca koristi se kao zamjena za staklo u dijelovima za kola, sočiva, panele i prozore.

Silvina je prvi put potražila medicinsku pomoć 2015. godine kada je imala kamenje u bubregu. Dijagnostikovana joj je hiperkalcemija, pa su je doktori stavili na sedmičnu dijalizu do transplantacije bubrega.

Tokom 2016. godine, u Majamiju je argentinski doktor Kritsitan Perez izvadio opasnu supstancu iz gluteusa. On je tada izjavio da je Silvina razvila autoimunu bolest koju su uzrokovali medikamenti koje je primala tokom operacija. Svi pacijenti obole od bubrega i na kraju preminu, rekao je tada.

Dok je čekala novi bubreg, njeno stanje se pogoršavalo pa je hospitalizovana 13. juna. Skoro dvije sedmice je bila pod sedativima, sve do 29. juna kada je skinuta sa respiratora.

Bolnica je 19. avgusta saopštila da Silvina diše samostalno. Nedavno je dobila bakteriju i opet je intubirana 30. avgusta, da bi je veće sljedećeg dana skinuli s aparata za održavanje života.

Kancelarija javnog tužioca u Buenos Airesu pokrenula je istragu njene smrti, pa je naložena i obdukcija.

Silvina Luna je preminula samo dvije sedmice poslije smrti Marijana Kaprarole, voditelja, koji je preminuo od posljedica operacije iz 2010. godine, koju je izveo isti doktor.

U frebruaru 2022. godine, dr Lotocki je osuđen na četiri godine zatvora poslije tužbe koju su podnijele glumica i još tri žene. U julu, sud je donio odluku da mu se zabranjuje da se bavi medicinom pet godina. On ipak nije u zatvoru na odsluženju kazne, prenosi Kurir.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima