back to top

Grad Sarajevo predstavio program Javnog dočeka Nove 2024. godine

spot_img

Današnjim druženjem za medije, sponzore i prijatelje, Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom, Benjaminom Karić, najavio je spektakularan doček Nove 2024. godine na kojem će nastupiti Zabranjeno Pušenje, Crvena Jabuka, Bombaj Štampa i Laka.

U vrlo opuštenoj atmosferi, Zenit Đozić, autor scenarija programa Javnog dočeka zajedno s predstavnicima četiri benda, Davorom Sućićem Sulom, Draženom Žerićem Žerom, Nedimom Babovićem i Elvirom Lakovićem Lakom, najavili su jedinstven program i potpuno novi koncept novogodišnjeg dočeka u Titovoj ulici simboličnog naziva „Sarajevska priča“.

Ako je suditi po atmosferi sa druženja prepunog humora i dobre zabave, vrhunske svirke, u bh. prijestolnici neće nedostajati posljednjeg dana mjeseca decembra.

Gradonačelnica Karić je poručila da je Sarajevo spremno za još jedan spektakularan doček, ali i sve goste koji u ogromnom broju pristižu u naš grad.

„Naše Sarajevo će i ovog 31. decembra zaista biti jedinstvena novogodišnja lokacija. Sigurna sam da će prepoznatljivi sarajevski humor, jedinstveni program koji smo spremili i sjajna četiri benda, napraviti sjajnu atmosferu i iz našeg grada poslati jednu lijepu sliku i poruke ljubavi. Sarajevo će opet, najviše zahvaljujući gostoljubljivošću njegovih građana i posebnom prazničnom duhu koji nudi i duši koju uvijek ima, biti jedna od najpoželjnijih novogodišnjih destinaciji u regiji. Posebno me raduje godišnjica 40 godina olimpijade u Sarajevu i naša sarajevska priča, koja će pored svojevrsnog spektakla u Titovoj ulici 31.12., zapravo biti uvod u sve ono što spremamo povodom obilježavanja ovog jednog lijepog jubileja tako da sarajevska priča traje dugo. Dragi građani, gosti i prijatelji grada dobro nam došli. Sarajevo Vas voli!“, istakla je gradonačelnica Benjamina Karić.

Naime, ovogodišnji program će započeti koncertom Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu sa prijenosom na pet LED ekrana u Titovoj ulici do početka programa u 21 sat, te na Trgu Susan Sontag sve do kraja koncerta u Narodnom pozorištu.

Koncert filharmonije počinje u 19:30 sati, kada će se otvoriti ulaz u Titovu ulicu i to iz pravca ulica Kulovića, ulice Dalmatinska te glavni ulaz od Trga Djece Sarajeva.

Kompletan program kod Vječne vatre počinje u 21:00 sat, kada će se na sceni pojaviti prvi izvođač – Laka sa bendom.

Od 22:00 sata na sceni će se smjenjivati bendovi „Bombaj Štampa“, „Zabranjeno Pušenje“ i „Crvena Jabuka“, a njihove nastupe na LED ekranima duž ulice pratit će posebne video projekcije.

Između bendova, na sceni će se u više navrata pojaviti Đozić, a u sklopu programa će biti emitovan i novi snimljeni sadržaj, na kojem Zenit sa ekipom radi posljednjih mjeseci.

Obzirom da je Grad Sarajevo ranije najavio da odustaje od vatrometa u novogodišnjoj noći, u Titovoj ulici će u ponoć biti upriličeno potpuno novo iskustvo.

Ranijom studijom i izrađenim elaboratom potvrđeno je da se kompletan uloženi novac u Javni doček u Sarajevu vraća minimalno dvostruko, uzimajući u obzir popunjenost smještanijih kapaciteta i broju turista koji dolaze u Sarajevo uoči novogodišnjih praznika.

Podsjećamo da će sve servisne informacije i detalji u vezi pravila na prostoru gdje se održava Javni doček Nove 2024. godine biti dostupan od 20.12.2023. na web stranici sarajevskaprica.ba.

www.tvsa.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima