I ŠEĆER MOŽE DA SE POKVARI: OVO SU ZNAKOVI KOJI POKAZUJU DA VIŠE NIJE ZA UPOTREBU

spot_img

i šećer može da se pokvari: ovo su znakovi koji pokazuju da više nije za upotrebu

Granulirani bijeli šećer zaista ima neograničen rok trajanja, posebno ako se čuva na suvom i tamnom mjestu. Pored toga, šećer je efikasan konzervans, a pošto dobro upija vlagu iz hrane, često je ključni sastojak u kiseljenju.

Iako šećer možda nema rok trajanja, može biti kontaminiran štetočinama, vlagom i drugim supstancama koje mogu uticati na njegov kvalitet ili učiniti nebezbjednim za upotrebu. Pored toga, šećer može apsorbovati mirise i ukuse.

Mnoge organizacije za bezbjednost hrane preporučuju da bacite kesu šećera nakon dvije godine, ali ako ne primjetite nikakvu promjenu u mirisu ili kvalitetu, stari šećer će djelovati jednako dobro kao i nova kesa šećera.

i šećer može da se pokvari: ovo su znakovi koji pokazuju da više nije za upotrebu
I ŠEĆER MOŽE DA SE POKVARI: OVO SU ZNAKOVI KOJI POKAZUJU DA VIŠE NIJE ZA UPOTREBU

Šta je sa smeđim šećerom?

Smeđi šećer ima reputaciju kvarljive robe, a u ovom slučaju se uglavnom odnosi na to da se na vazduhu dosta stvrdne. Nepropusna posuda u velikoj mjeri sprečava ovo.

Ako vam se smeđi šećer stvrdne, možete ga staviti na kratko u mikrotalasnu ili pomiješati sa nekoliko kapi vode i on će omekšati šećer.

Preporučuje se da se smeđi šećer čuva u hermetički zatvorenoj posudi i da se koristi u roku od dvije godine za optimalnu svježinu i ukus.

Pored toga, smeđi šećer možete čuvati u zamrzivaču, ali imajte na umu da ćete morati da ga odmrznete nekoliko sati prije upotrebe, prenosi o21.rs.

I ŠEĆER MOŽE DA SE POKVARI: OVO SU ZNAKOVI KOJI POKAZUJU DA VIŠE NIJE ZA UPOTREBU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima