Da biste postigli savršeno poširana jaja, morate koristiti svježa jaja – to je ključna stvar. Kada idete u kupovinu, uvijek uzmite jaja s kraja police”, rekao je.
Vjeruje u to da radnici često stavljaju najsvježija jaja straga. Prilikom pripreme, prvo prokuhajte vodu, zatim sklonite posudu s vatre i sačekajte da nestanu mjehurići, piše Klix.
Savjetuje da jaja razbijete u zdjelu i pažljivo ih stavite u vodu kako bi bila savršeno mekana, kuvajte ih oko tri minute. Jamie kaže da bi jaja trebala podsjećati na mozzarellu.
Servirajte ih na kriškama tosta. Za fini, kremasti ukus, preporuča dodati malo avokada. Ako ne volite avokado, predlaže da na tost stavite komadiće lososa.
(24sata.info)
The post Jamie Oliver podijelio jednostavan, ali vrlo koristan savjet za pripremu savršenih poširanih jaja appeared first on 24sata.ba.
Izvor: ( 24sata.info / ffmo.ba )