back to top

Javni poziv Razvojne agencije Republike Srpske – Mentoringom do boljeg poslovanja – Udruženje mreža za izgradnju mira

spot_img

Razvojna agencija Republike Srpske pozvala je mala i srednja preduzeća i preduzetnike u Republici Srpskoj da se prijave na javni poziv za korištenje standardizovane usluge mentoringa.

Kako se navodi u njihovom pozivu, ovu besplatnu uslugu mogu koristiti mala i srednja preduzeća i preduzetnici koji se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga u dvije kategorije: novoosnovana mala i srednja preduzeća i preduzetnici koji nisu stariji od 3 godine od dana objavljivanja javnog poziva i mala i srednja preduzeća i preduzetnici stariji od 3 godine.

U procesu mentoringa, kako je objašnjeno, sertifikovani mentor u saradnji sa menadžmentom analizira aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnji za dalji razvoj, definiše najvažnije potencijale za rast i priprema akcioni plan za unapređenje poslovanja.

– Cilj je da se doprinese efikasnijem korišćenju resursa, smanjenju troškova poslovanja, boljoj organizaciji, te fokusiranosti na poslovne ciljeve i projekte koji obezbjeđuju veće i sigurnije prihode – navode u Razvojnoj agenciji Republike Srpske.

Javni poziv otvoren je do 31. jula, a detaljne informacije o uslovima i načinu prijave, kao i sve potrebne obrasce, zainteresovana mala i srednja preduzeća i preduzetnici mogu dobiti na sajtu Razvojne agencije Republike Srpske.

Razvojna agencija Republike Srpske sertifikovala je do sada 71 mentora za mala i srednja preduzeća širom Republike Srpske, a uslugu mentoringa uspješno je koristilo 66 poslovnih subjekata.

Inače, uslugu mentoringa Razvojna agencija Republike Srpske realizuje u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju – JICA u okviru projekta “Jačanje i proširenje mentoring usluge za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana”.

ba.ekapija.com

www.mreza-mira.net

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima