back to top

Jedan od najjačih ljudi na svijetu prešao na islam, uzeo ime Abdul Wahid i sada ga vrijeđaju: “Musliman iz Amazonije”

spot_img

Svjetski prvak u lakoj kategoriji i po mnogima jedan od najboljih boksača današnjice Gervonta Davis iza sebe ima vrlo turbulentnu godinu. Prvo je imao problema sa zakonom te je bio uhićen zbog obiteljskog nasilja, no iza njega je bila vrlo uspješna godina u ringu u kojoj je upisao dvije velike pobjede.

Gervonta nije nastupio od četvrtog mjeseca ove godine kada je u Las Vegasu nokautirao Ryana Garciju, au 29 nastupa ovo mu je bila 27. pobjeda nokautom. No, to nije današnja tema kada je Gervonta Davis u pitanju, već nešto sasvim drugo.

Naime, Davis je odlučio napraviti veliki zaokret u svom životu jer je jučer službeno prešao na islam. Ne samo da je prešao na islam, već je odlučio promijeniti i ime. Od sada se Gervonta Davis više ne zove Gervonta Davis, već Abdul Wahid, što bi u prijevodu značilo “Njegov sluga”.

Davis, odnosno sada Wahid, inicijaciju je prošao u društvu nekoliko bliskih ljudi, među kojima je bio i kolega boksač Bodou Jack. Sve su zabilježile kamere, a u nastavku ćete moći pogledati snimke, a vidjet ćemo hoće li od sada nastupati pod imenom Abdul Wahid.

Naravno, njegov je potez izazvao brojne komentare.

Većina muslimana diljem svijeta su pozitivni, ali ima i onih vrlo brutalnih.

Zbog njegove nasilne prošlosti mnogi ne vjeruju u iskrenost njegovog prelaska na islam, pa ga nazivaju ‘muslimanom iz Amazone’…

“Klaun misli da je Muhammad Ali”, “Sad može na miru tući žene”, samo su neke od brutalnih poruka koje je Davis dobio.

Gervonta trenutno nema dogovoren meč, a vidjet ćemo hoće li mu ovaj životni zaokret doista donijeti malo mira u život. U drugom mjesecu proglašen je krivim za incident iz 2020. godine kada je skrivio prometnu nesreću u kojoj je ozlijedio četiri osobe. Jedna od te četvorke bila je trudna, a onda bi ljeti bio pritvoren zbog spomenutog obiteljskog nasilja.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima