back to top

Jugoslovenski kolač na kojem su odrasle generacije: Starinski recept za vanilice sa džemom od kajsije koje se tope u ustim

spot_img

Potrebno:

1/2 kg masti
8 kašika šećera
1 kiselo mleko
3 žumanceta
1 prašak za pecivo
malo rendane kore od limuna
1 kg brašna
malo prah šećera (za dekoraciju)

Priprema:

Sve sastojke pomiješati u jednoj posudi, pa rukama dobro umijestiti ijtesto da bude srednje tvrdo. Potom na ranoj površini koju ste namazali brašnom dobro rastanjite tako da dobijete tijesto debljine prsta.

Zatim malom čašom ili modlom za vanilice vaditi kolutiće i ređati na pleh koji je namazan mašću i brašnom.

Staviti da se peče oko 15 minuta, a onda izvaditi i spajati ih džemom od kajsija.

Uvaljati u prah šećer i uživati u njihovom savršenom ukusu.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima