Kako Napraviti Email Adresu? – {Gmail, Outlook i Yahoo}

spot_img

U današnje vrijeme postoji ogroman broj aplikacija koje instaliramo, a često nam je potreban email kako bismo te iste aplikacije mogli koristiti. U ovom tekstu ćete korak po korak naučiti kako kreirati gmail, outlook i yahoo email adresu.

Bilo da vam je potreban za poslovne ili privatne svrhe, nastavite čitati i u nekoliko koraka registrirajte se za jedan ili više računa e-pošte.

Besplatno je, lagano, jednostavno i neće vam trebati puno vremena da otvorite adresu e-pošte.

Kako napraviti gmail email adresu?

1. korak: Prvo otvorite Google.com i kliknite na Gmail u gornjem desnom kutu. Također možete izravno upisati gmail.com i preskočiti ovaj korak.

Nakon što stvorite adresu e-pošte, možete pristupiti svojoj e-pošti na isti način.

2. korak: Sljedeće je kliknuti na Više mogućnosti, a zatim kliknite na otvoriti račun.

otvorite odjeljak računa prilikom kreiranja adrese e-pošte

3. korak: Otvorit će vam se obrazac za registraciju koji trebate ispuniti na sljedeći način.

popunjavanje podataka za izradu email adrese

Prvo, u obrazac za registraciju morate unijeti Ime i Prezime, kao i Korisničko ime, koja će također biti vaša adresa e-pošte, koja može sadržavati točke, brojeve i slova.

Zatim, potrebno je razmišljati Lozinka, s najmanje 8 znakova i ponovno ga ispišite pokraj pravokutnika za potvrdu. Kada ispunite sva polja, pritisnite Unaprijediti.

U sljedećem koraku trebate unijeti broj mobitela, zatim ponovno pritisnuti Unaprijediti. Nakon pritiska na nastavak u prethodnom koraku, na broj telefona koji ste naveli bit će poslana jednostavna SMS poruka s kodom koji je potrebno unijeti u prazno polje i kliknuti na Potvrdi.

sve potrebne podatke za izradu email adrese

Nakon toga unesite Dan, Mjesec, Godina rođenja i Spol. Zatim ponovno pritisnite Unaprijediti.

U posljednjem koraku potrebno je scrollati do dna teksta o privatnosti i uvjetima korištenja, nakon čega će se pojaviti opcija Prihvaćam. Klikom na prihvaćam od zadnjeg koraka, stvorili ste svoj Gmail račun.

Prikazat će se početna stranica kao i opcije za postavljanje i uređivanje vašeg Gmail računa.

Kako stvoriti Outlook adresu e-pošte?

Outlook je Microsoftova usluga, jednostavnog dizajna i laka za korištenje. Preporuka je otvoriti e-mail adresu poslovnim ljudima zbog pogodnosti koje nudi unutar računa, kao što su Kalendar, povezivanje sa Skypeom, mogućnost online korištenja Microsoft Officea (Word, Excel i Powerpoint), kao i brojnih alata koji olakšavaju uspješno vođenje poslovanja.

U sljedećim koracima izradit ćemo adresu e-pošte koristeći Outlook račun.

1. korak: Najprije otvorite početnu stranicu, a zatim na dnu ekrana kliknite na Create a free account.

kako stvoriti email adresu za outlook

2. korak: Nakon toga pojavit će se mali prozor pod naslovom “Create account”, a ispod njega dva retka: u prvom retku upisujete svoj Korisničko ime koju ste sami osmislili, u drugom redu u padajućem izborniku imate mogućnost odabrati nastavak izgledi ili hotmail.

3. korak: Pritisnite Sljedeći, pa ako netko već koristi korisničko ime koje ste unijeli, iznad redaka će se pojaviti crveni tekst koji vas obavještava da promijenite korisničko ime, a to možete učiniti dodavanjem još jedne brojke ili slova. Zatim ponovno pritisnete Unaprijediti.

4. Korak: U sljedećem prozoru morate smisliti i unijeti svoj Lozinka s kojim ćete ubuduće pristupati računu. Ako niste sigurni jeste li ispravno napisali lozinku, možete je provjeriti klikom na kućicu ispod retka pored Show password, te kliknite drugu kućicu u slučaju da želite da vas Microsoft obavještava o svojim novitetima, uslugama i savjetima (ostavite neoznačeno ako ne želite primati takve mailove). Kada je to gotovo, pritisnite Unaprijediti.

5. Korak: U sljedećem koraku klikom na zadana polja odaberite državu u kojoj živite, Dan, Mjesec i Godina rođenja, pa kliknite na Unaprijediti.

6. Korak: U posljednjem koraku trebate u liniju ispod slike upisati znakove (kombinaciju slova i brojeva) koje vidite na slici. U slučaju da ne možete prepoznati znak, odaberite opciju pored slike Novo i pojavit će se neki drugi znakovi.

7. Korak: Također, postoji opcija Zvuk, a zatim upišite riječ koju računalo kaže. Ali reči nisu na srpskom jeziku, tako da ako ne znate neki od stranih jezika, ova opcija vam ne koristi. Kada završite, pritisnite Unaprijediti. Pričekajte nekoliko trenutaka i to je to, registrirali ste svoju Outlook e-poštu i možete početi koristiti svoj račun.

Kako stvoriti Yahoo adresu e-pošte

Yahoo (Yahu) nije samo servis za razmjenu e-pošte, već i internetska tvrtka koja uključuje različite značajke u svoje usluge. Neke od tih mogućnosti mogu biti pretraživanje interneta, otvaranje internet trgovine, praćenje vijesti iz svijeta, kupnja putem interneta.

Kliknite izravno na ovu vezu gdje se odmah pojavljuje obrazac za prijavu na Yahoo e-poštu.

kako stvoriti yahoo email adresu

1. korak: Prvo morate unijeti polja Ime i Prezimeonda Email adresa (tj. korisničko ime) koje može biti npr. ime i prezime te godina rođenja.

2. korak: Nakon što ste to učinili, idite na polje gdje ćete upisivati Lozinka koju ste sami smislili i koja je neophodna kod prijave na email.

3. korak: U međuvremenu, ako je e-mail ili korisničko ime koje ste unijeli već zauzeto, servis će vas o tome obavijestiti crvenim slovima, pa svojoj e-mail adresi trebate dodati još jedno slovo ili broj ili je potpuno promijeniti. Ako ne znate kako, klikom na polje pojavit će se predložene adrese u padajućem izborniku između kojih možete odabrati.

4. Korak: U sljedećem redu, gdje se traži telefonski broj, klikom na prvi red od ponuđenih zemalja odaberite svoju državu (pored čijeg naziva se nalazi pozivni broj) i zatim u drugi red upišite telefonski broj. Na kraju, izaberite Mjesec i tip Dan i Godina rođenja. Kada su sva polja ispunjena, pritisnite Nastavi.

5. Korak: Kako biste potvrdili da ste vlasnik telefonskog broja koji ste unijeli, pritisnite plavo polje Text me a verification code, nakon čega će na navedeni telefonski broj biti poslana SMS poruka s kodom koji trebate unijeti u okvir, zatim pritisnite Potvrdi.

6. Korak: Yahoo račun je stvoren, a za početak korištenja kliknite Nastaviti. Sljedeća stranica je početna stranica i sadrži novosti, da biste pristupili svojoj e-pošti kliknite na “pošta” ispod Yahoo! logo ili pored vašeg imena u gornjem desnom uglu.

Nadamo se da ste u ovom tekstu pronašli korisne informacije koje će vam pomoći da shvatite što je e-pošta i kako je kreirati, kako biste konačno počeli koristiti e-mail poruke.

nodejs.rs

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima