back to top

Kako napraviti savršene zapečene slane palačinke

spot_img

Sastojci za palačinke:

1 jaje

Prstohvat soli

400 ml mlijeka

80 g bezglutenskog brašna

80 g heljdinog brašna

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica rakije

Za nadjev:

230 g kuvane blitve

300 g svježeg sira

100 g kisele pavlake

50 g pančete

Za preliv:

100 g kisele pavlake

100 ml pavlake za kuvanje

Postupak:

U posudi izmiješajte jaje sa malo soli te onda ulijte mlijeko. Dodajte suve sastojke, odnosno bezglutensko brašno, heljdino brašno i prašak za pecivo. Na kraju umiješajte i kašičicu rakije kako vam palačinke pri pečenju ne bi upile puno masnoće. Ispecite palačinke.

Pripremite nadjev tako da skuvanu blitvu nasjeckate na vrlo sitne komadiće. Ako je potrebno, blitvu stisnite rukama kako biste izvukli višak vode pa je stavite u posudu.

Dodajte joj svježi sir, kiselu pavlaku i pančetu narezanu na kockice.

Palačinke punite smjesom, pa ih urolajte. Stavite ih u namašćenu posudu za pečenje.

Prelijte palačinke smjesom od kisele pavlake i pavlake za kuvanje i pecite ih 20-ak minuta na 180 C, prenosi Stil.

BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima