back to top

‘KAKVE PARE AMARE, ŠTA JE SA TOBOM’: PUMPADŽIJA PREPOZNAO LOPOVA, UDARIO GA I SPRIJEČIO PLJAČKU

spot_img

‘kakve pare amare, šta je sa tobom’: pumpadžija prepoznao lopova, udario ga i spriječio pljačku

Maskirani razbojnik  A.J. je sinoć oko 20.45 sati, uz prijetnju metalnom šipkom pokušao otuđiti novac iz jedne benzinske pumpe.

Međutim, u tome ga je spriječio Budić.

Ovaj Gradiščanin, je ispričao da je odmah prepoznao o kome je riječ.

  • Sve se dogodilo juče oko 20.45 sati na benzinskoj pumpi u Lamincima. Dok sam privodio smjenu kraju, na vrata je ušao maskirani razbojnik. Na glavi je imao fantomku, dok je u ruci držao metalnu šipku. Čim je ušao, rekao je “daj pare, trebaju mi za majčinu operaciju, znam gdje stoji novac”. Međutim, po trenerci, po građi, glasu i zbog toga što mu je fantomka spala, ja sam prepoznao ko je. Riječ je o našem bivšem radniku, radio je na našoj pumpi u mjestu Brestovčina. Riječ je o Amaru Jusufoviću – rekao je Budić za ATV.

Dodao je da mu je rekao: “kakve pare Amare, šta je sa tobom, da li si pijan”.

  • Još sam mu rekao da ne može dobiti pare, ali on nije odustajao i stalno je tražio novac. Zatim sam odlučio da iz kase izvadim 50 KM, kako bih mu prišao i savladao ga. Potom mu govorim uzmi novac, na šta on meni odgovara “nije to sve, ima još novca”. Ja kako prilazim njemu on izlazi unazad na vrata. U tom trenutku, udaram ga vratam po prstima, a zatim i dva puta u glavu, isto vratima. Nakon toga, nailazi automobil da toči gorivo, a razbojnik se daje u bijeg – ispričao je Budić.

Kako dalje navodi hrabri pumpadžija, policiji je odmah rekao o kome se radi.

  • Rekao sam ko je razbojnik i da sam ga prepoznao po odjeći i fizionomiji – zaključio je Budić.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luke, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te da se u redovnoj proceduri protiv lica A.J. podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo.

(ATV/ I.S.)

The post ‘KAKVE PARE AMARE, ŠTA JE SA TOBOM’: PUMPADŽIJA PREPOZNAO LOPOVA, UDARIO GA I SPRIJEČIO PLJAČKU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima