back to top

KEKS TORTA SA ČOKOLADOM Savršena kombinacija mirisnog fila i mekanih piškota 

spot_img

Sastojci:

450 g piškota
250 ml mlijeka

Za fil:
200 g putera
80 g brašna
1 l mlijeka
150 g šećera
1 kašika ekstrakta vanile
100 g čokolade

Priprema:

Umočite piškote u mlijeko i poređajte po nju i ivici kalupa. Istopite puter, pa dodajte brašno, i brzo miješajte dok se sve ne sjedini. Zatim sipajte mlijeko, pa dodajte šećer i vanilu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Pred kraj dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Sipajte fil u kalup i ostavite da se ohladi u frižideru nekih 2 sata. Nakon tog vremena preko fila poređajte još jedan red piškota, pa vratite u frižider na pola sata. Na kraju ako želite pospite kakaom.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima