back to top

Kremasti, mirisni i osvježavajući desert koji uvijek uspijeva

spot_img

Sastojci:

10 g instant kafe
400 g piškota
200 ml tople vode
300 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
80 g praha za šlag s ukusom vanile
10 g vanilinog šećera
300 ml mlijeka
50 g kakao praha

Priprema:

U činiju sipajte 10 instant kafe, pa prelijte toplom vodom i dobro razmutite.
Isjecite piškote napola, pa umačite jednu po jednu u kafu i redajte po dnu kalupa.
U duboku činiju sipajte slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu, prah za šlag s ukusom vanile, vanilin šećer i mlijeko.
Mutite mikserom dok se ne zgusne, pa podijelite ovu smjesu na dva dijela i u jedan dio umiješajte kakao.
Čokoladni fil, u koji ste sipali kakao, nanesite preko piškota poredanih po kalupu i poravnajte špatulom.
Preko toga stavite žutu polovinu fila i poravnajte.
Preko svega poredajte još jedan sloj piškota umočenih u razmućenu kafu.
Stavite u frižider na sat vremena. Po želji pospite kakao prahom, rendanom čokoladom, šarenim mrvicama…
Pogledajte pripremu ove sladoled-torte.
BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima