back to top

KROMPIR SA SVINJETINOM PO FRANCUSKOM RECEPTU Krčka se u paradajzu i posipa sirom

spot_img

Sastojci:

6 krompira
300 g svinjetine
2 čena bijelog luka
1 crni luk
2 paradajza
200 g rendanog tvrdog sira
biber po ukusu
so po ukusu
kari po ukusu
ulje

Francuski recept za krompir sa svinjetinom:

Svinjetinu isjecite na krupnije trake, a krompir na kriške. Ispržite svinjetinu na manjoj količini ulja. Dodajte krompir i začine po ukusu, pa pržite dok krompir ne bude polugotov, miješajući povremeno. Dodajte usitnjen bijeli i isjeckan crni luk u tavu, pa pržite još 5 minuta. Krupnije isjeckajte paradajz, pa i njega dodajte. Pospite rendanim sirom, stavite poklopac i ostavite na vatri još 5 minuta dok se sir ne istopi. Predlažemo i svinjetinu u slatko-kiselom sosu.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima