Sastojci:
500 g rikota sira
1 jaje
1/2 šolje rendanog parmezana
3 kašike sjeckanog peršuna
1 kašičica soli +1/2 kašičice soli
1 kašičica bibera + 1/2 kašičice bibera
12 skuvanih kora za lazanju
3 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
2 mljevena čena bijelog luka
500 g mljevene govedine
2 kašičice mješavine italijanskih začina
2 šolje paradajz sosa
1,5 šolja isjeckanog mocarela sira
Recept za lazanja rolnice:
U veću tavu zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte isjeckan crni luk. Prodinstajte oko 10 minuta, pa ubacite mljevenu govedinu. Promiješajte, razdvajajući meso na sitne komade, pa dinstajte oko 10 minuta. Dodajte so, biber, mljeveni bijeli luk, mješavinu italijasnkih začina, paradajz sos (1 šolju), pa sve sastojke dobro promiješajte. U posudi pomiješajte rikota sir, jaje, parmezan, peršun so i biber (po 1/2 kašičice). Na svaku kuvanu koru za lazanje nanesite po 2 kašike smjese sa parmezanom i razmažite, a potom rasporedite 1-1,5 kašiku dinstane junetine. Umotajte kore, tako da dobijete rolnice. Poredajte lazanja rolnice uspravno po vatrostalnoj posudi, jednu do druge. Prelijte ih 1 šoljom paradajz sosa, a onda seckanom mocarelom. Pecite lazanja rolnice 25 minuta na 190°C. Po želji, možete posuti parmezanom.
BONUS VIDEO: