
Sastojci:
5 šnicli svinjskog karea
3 bataka (bez kostiju)
3 crna luka
7 pečenih paprika
300 g sjeckanog pelata
1 ljuta papričica
1 kašičica slatke paprike
1 veza peršuna
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite sitno sjeckani crni luk, pa dodajte sjeckanu pečenu papriku i pospite slatkom paprikom. Sipajte i pelat, pa promiješajte. Dinstajte nekih 20 minuta, a povremeno sipajte vodu kada vidite da je tečnost isparila. Meso lijepo začinite po želji, pa propržite na malo ulja, a ako imate gotovo roštiljsko možete i njega da koristite. Dodajte u posudu i promiješajte. Krčkajte nekih sat i po vremena, pa pred kraj posolite i pobiberite, a onda dodajte i sjeckanu ljutu papričicu. Gotovo jelo pospite sjeckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
LESKOVAČKA MUĆKALICA Pikantni specijalitet sa juga Srbije krcat mesom Aloonline.ba.