back to top

Ljepši nego kod bake: Spremite krompir na poseban način

spot_img

Biće odličan za ručak, a ako želite lijepu večeru, sigurno neće pogrešiti sa ovim receptom.

Sastojci:

1 glavica crnog luka

1 svježa paprika

500 g krompira

suvi začin

malo bibera

sjeckan peršun

bijeli luk u granulama

malo mljevene i ljute paprike

3-5 kašika pirinča opranog

1 kašika instanta od pečuraka

ulje

300 ml vode

Priprema:

Luk isjeći na rezance kao i papriku pa propržiti na ulju, dodati suvi začin, papriku, biber pa skloniti sa šporeta.

Krompir isjeći na kolutove tanje pa dodati ulja, začin, bijeli luk u granulama i malo bibera . Na kraju dodati sjeckan peršun.

Manju tepsiju premazati uljem, pa poređati pola krompira. Nakon toga istresti iz tave spremljeno povrće i onda odozgo poređati krompir.

U činiju sipati vodu i kašiku instanta od pečuraka i malo ulja, izmiješati i preliti krompir.

Peći na 220 stepeni pokriveno oko 45 minuta da ispari tečnost.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima