back to top

Možeš ih jesti i za večeru: Recept za palačinke koje ne debljaju

spot_img

Sastojci:

4 pune kašike heljdinog brašna

4 pune kašike integralnog brašna

1 i po kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

1 jaje

150 ml mlijeka po želji

1 kašika maslinovog ili biljnog ulja po želji, plus za prženje

Za posluživanje (po želji) sirup od javora, jogurt, bobičasto voće, maline

Priprema:

Prosijte brašno, prašak za pecivo i so u posudu za miješanje. U posebnoj posudi umutite jaje sa mlijekom i uljem dok se dobro ne umiješa. Dodajte tečne sastojke suvim sastojcima i miješajte dok se sve lijepo ne sjedini.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, pa dodajte malo ulja. Onda tavu pažljivo obrišite ubrusom.

Sipajte smjesu kutljačom u tavu, ali tako da palačinke budu za nijansu deblje od onih od klasičnog brašna da ne bi pucale.

Pržite sa obje strane po oko 45 sekundi, odnosno dok ne počnu da se lijepo odvajaju od tave.

BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima