MUP KS O DETALJIMA NESREĆE U SARAJEVU: PJEŠAKINJE UDARENE NA TROTOARU, VOZAČ IZGUBIO KONTROLU NAD VOZILOM

spot_img

mup ks o detaljima nesreće u sarajevu: pješakinje udarene na trotoaru, vozač izgubio kontrolu nad vozilom

  • Sinoć oko 19 sati na području naselja Hrasno došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su povrede zadobile dvije pješakinje u dobi od 22 godine. One su prebačene na KCUS, jedna ima teške tjelesne povrede koje se ogledaju u frakturi petne kosti. Zadržana je na Klinici za ortopediju. Drugoj su konstatovane lakše tjelesne povrede u predjelu glave i tokom noći je zadržana na opservaciji na KCUS-u – kazala je Novalić.
  • Do nesreće je došlo najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, pri čemu je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, izašao van kolovozne trake, pješakinje su bile na trotoaru, a vozilo se zaustavilo na zelenoj površini – dodala je.

Uviđaj je obavljen pod nadzorom dežurnog tužioca KTKS, obavili su ga pripadnici MUP-a KS uz prisustvo stalnih sudskih vještaka. Vozilom je upravljala maloljetna osoba, alkotestiranjem nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

  • Po okončanju uviđaja, oko 23:30, maloljetnik koji je skrivio sinoć saobraćajnu nesreću u Hrasnom, lišen je slobode nakon obavljenog uviđaja, zbog osnova sumnje da je počinio KD Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u vezi sa KD Ugrožavanje javnog prometa. Vozilo je prebačeno u depo oduzetih vozila MUP-a KS. Nastavit će se rasvjetljavanje ovog krivičnog djela –  pojasnila je Novalić.

Dodala je i da su sinoć isključena dva vozača jer su upravljali vozilom bez vozačke dozvole. 

  • Nama naše mjere jesu dale rezultate, ali svakako neke kampanje i aktivnosti koje bi utjecale na svijest mladih vozača, vjerujem da bi nekim sinergijskim djelovanjem dalo više rezultata i smanjilo posljedice – kazala je.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima