MUŠKARAC IZ GORAŽDA KRIŠOM POSTAVLJAO KAMERE U ŽENSKE TOALETE, PRIVEDEN JE

spot_img

muškarac iz goražda krišom postavljao kamere u ženske toalete, priveden je

Slučaj je svom rukovodiocu prijavila radnica na održavanju čistoće koja je slučajno zakačila postavljeni uređaj, a pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde nakon zaprimljene prijave operativnim radom na terenu identifikovali su lice za koje postoje osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 189. Krivičnog Zakona FBiH.

Osumnjičeni A. Č je priveden u prostorije Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, gdje je zadržan u pritvoru 24 sata, a na osnovu saglasnosti Kantonalnog tužilaštva i naredbe Općinskog suda Goražde izvršen je pretres objekata koje koristi osumnjičeni u cilju pronalaska predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa krivičnim djelom neovlašteno optičko snimanje, javlja RTV BPK.

Pretresom su pronađeni određeni predmeti koji će biti vještačeni u narednom periodu.

  • Tužilaštvo nije predlagalo određivanje pritvora iz razloga što su pretresom izuzeti predmeti koji će se vještačiti, ali i zbog činjenice da je osumnjičeni u prisustvu branioca u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela. Prema izjavi osumnjičenog snimke koji su nastali prilikom neovlaštenog snimanja nije nikom učinio dostupnim – kazao je Golubović.

Golubović je potvrdio da su pretresom izuzeti telefoni i laptopi koje je koristio osumnjičeni te da se do sada sa sigurnošću može tvrditi da su optičke kamere bile postavljene uglavnom u ženskim toaletima u dva privredna subjekta i jednoj privatnoj kući. Po okončanju istrage koja je u toku javnosti će biti poznati i drugi detalji. Za sada nema pouzdanih informacija o tome da li je bilo kakav sadržaj, odnosno nastali snimci distribuiran bilo gdje i u koje svrhe.

A. Č. Je, kako javlja N1, radio u jednoj privatnoj goraždanskoj firmi te privatno – grijanje u porodičnim kućama. Ova informacija je uznemirila mještane kao i radnice firme, ali i kuća u kojima je radio. Inače, Goraždani su šokirani ovom informacijom jer je, kako kažu, riječ o uglednom građaninu za kojeg su uvijek imali samo riječi hvale.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima