NA TESTERI OSTACI KOSTIJU: DOKAZI PROTIV BRAJANA UKAZUJU KAKO JE ANA VOLŠ UBIJENA, ALI I ŠTA JE SA NJENIM TIJELOM

spot_img

na testeri ostaci kostiju: dokazi protiv brajana ukazuju kako je ana volš ubijena, ali i šta je sa njenim tijelom

Ali to je samo jedan u nizu seta dokaza koji direktno ukazuju da je Brajan ubio Anu.

Posljednje informacije ukazale su na novi detalj u istrazi ubistva Ane Volš – nađena je testera koja sadrži fragmente kostiju za koje se sumnja da su Anine.

– Očekuje se da će rezultati DNK analize koji su poslati na vještačenje u nezavisnu laboratoriju stići za oko dvije sedmice – naveo je pomoćnik okružnog tužioca.

Vještačenje koje obavljaju američki forenzičari upravo bi trebalo da ukaže na to da li je Brajan Anino tijelo isjekao i riješio ga se. Samim tim, to bi bio neoboriv dokaz protiv osumnjičenog za ubistvo supruge.

Pored testere, sumnje da je Brajan ubio Anu i riješio se njenog tijela potvrđuju i mnogi drugi dokazi, a svi oni zajedno sklapaju kockice mozaika ovog stravičnog zločina.

na testeri ostaci kostiju: dokazi protiv brajana ukazuju kako je ana volš ubijena, ali i šta je sa njenim tijelom
NA TESTERI OSTACI KOSTIJU: DOKAZI PROTIV BRAJANA UKAZUJU KAKO JE ANA VOLŠ UBIJENA, ALI I ŠTA JE SA NJENIM TIJELOM

Gde je tijelo Ane Volš?

Tijelo Ane Volš koju je, kako se sumnja, ubio njen suprug Brajan Volš još nije nađeno, a američki istražitelji pokušavaju da otkriju gdje je bacio njene ostatke. U potrazi za Anom njima će pomoći i Brajanova pretraga na internetu u kojoj je tražio na koji način da se riješi njenog tijela.

Iz Brajanove pretrage može se zaključiti šta se tačno dešavalo od Aninog ubistva i kada je i kako gledao da uništi tijelo.

Također, ono što se može zaključiti iz njegovog pitanja postavljenog 3. januara jeste da je Brajan razmišljao da li mu je pametnije da se Aninog tijela riješi tako što će je baciti u plastičnoj kesi ili da je zakopa u šumi, koja inače okružuje plac gdje se nalazi porodična kuća u kojoj je, kako se sumnja, Ana ubijena.

Na listi Brajanovih pretraga našla su se i pitanja:

“Može li se utvrditi čije je tijelo na djelimičnim ostacima?”

“Najbolji načini za odlaganje tijela”

“Šta se dešava kada dijelove tijela stavite u amonijak”

“Možete li biti optuženi za ubistvo bez tijela?”

“Koliko dugo treba vremena da tijelo počne da se osjeća?”

“Kako balzamovati tijelo?”

“Kako izvući krv iz drvenog poda?”

“10 načina za odlaganje mrtvog tijela”

“Koliko je potrebno tijelu da se raspadne”

“Da li se raspad usporava u plastičnoj kesi”

“Šta se dešava sa dijelovima tijela ako ih potopite u amonijak”

“Koliko DNK ostaje na površini”

“Koja je najbolja država za muškarca da se razvede”

“Nakon koliko se naslijeđuje imovina od nečijeg nestanka”.

Kupovine koje ukazuju na zločin

Još jedan od dokaza tužilaca jesu snimci sa sigurnosnih kamera prodavnica, ali i vještačenje mobilnog telefona najstarijeg djeteta koji preko kojeg je utvrđena Brajanova lokacija do mjesta gdje navodno kupio više kofa zapremine pet galona, testeru za sječenje metala, pakovanje od 48 frotirskih peškira, čekić, zaštitno odijelo, štitnike za cipele i 200 krpa za jednokratnu upotrebu.

na testeri ostaci kostiju: dokazi protiv brajana ukazuju kako je ana volš ubijena, ali i šta je sa njenim tijelom
NA TESTERI OSTACI KOSTIJU: DOKAZI PROTIV BRAJANA UKAZUJU KAKO JE ANA VOLŠ UBIJENA, ALI I ŠTA JE SA NJENIM TIJELOM

Snimak sa nadzorne kamere iz prodavnice kućnih proizvoda u Norvelu pokazuje da je Brajan kupio tri tepiha i mirisne svijeće, kažu tužioci.

Također je istog dana viđen u radnji Home Depot u Roklandu kako noseći crnu hiruršku masku i plave rukavice, kako plaća gotovinom. Navodno je kupio ceradu, krpe, trake, još kanti, drugo zaštitno odijelo, 10,8 kilograma sode bikarbone i druga sredstva za čišćenje.

Niz DNK tragova, ali i krvav nož

Međutim, tužiocima su prije početka suđenja nedostajale dvije ključne stvari – tijelo žrtve i motiv. Iako to tužioci od samog početka nisu imali, brojni dokazi koje su prikupili otkrivaju šta se i kako desilo u podrumu porodične kuće u Kohasetu.

Istražitelji su posljednje pronašli DNK trag u podrumu kuće koji ne pripada ni Ani ni Brajanu i upravo na sljedećem ročištu moći ćemo da saznamo kome on pripada.

Prije toga, istražitelji su pronašli tragove krvi, ali i oštećen i krvav nož u podrumu kuće. Takođe, kako je tužilac rekao, DNK Ane i Brajan pronađen je na više predmeta u kontejneru njegove majke.

Pronađena odjeća bez tijela

Istražitelji su, prema pisanju medija, pronašli ključeve od automobila, Aninu karticu za vakcinaciju, sat, “Guči” ogrlicu za koju se zna da je ona nosila, “Hunter” čizme, crnu “Prada” torbu i kratki crni kaput.

Već ranije je saopšteno da su pronađeni tragovi krvi i tkiva, ali je na početku suđenja precizirano da je na testeri za metal, koju je Brajan kupio 1. januara, pronađen dijelić kosti koji je poslat na analizu, kao i uzroci krvavih mrlja koje su pronađene u kući, ali i u džipu koji je koristio Brajan Volš.

Brajan je oko pola 12 ujutru guglao i koji je najbolji način za odlaganje tijela, kao i kako očistiti krv sa drvenog poda.

Ukoliko se Brajan vodio ovim pretragama, to bi moglo da znači da je Brajan možda Anu raskomadao u podrumu, gdje je policija tokom pretresa pronašla tragove krvi i krvav nož. Međutim, uprkos jezivoj pretrazi postavlja se jedno važno pitanje: “Koje oružje je Brajan koristio u ubistvu?”. Odgovora za sada nema.

Odala ga i bebisiterka

Iako je Brajan Volš mislio da je zločin počinio u tajnosti, bez svjedoka, na otvaranju suđenja ipak su iščitani dijelovi iskaza jednog svjedoka, koji može biti od velike važnosti. Naime, tužilaštvo je u uvodnoj riječi iznijelo i dijelove iskaza bebisiterke koja je kritičnih dana čuvala troje djece Ane i Brajana Volša u njihovoj kući.

U izjavi policiji, bebisiterka je rekla da je Brajan zamijenio tepih na stepenicama koje vode u podrum, ali i da je stavio bravu na vrata podruma.

Dojava za šumu i otkazano suđenje

Kako prenose američki mediji, policija je u utorak pretražila šumovitu oblast, nakon što su građani prijavili da bi mogli biti pronađeni novi dokazi u vezi sa ubistvom Ane Volš.

– Dvije osobe koje nisu povezane sa slučajem Brajana Volša, kontaktirali su državnu policiju i naveli istražitelje da pretraže teren. Međutim, nisu pronašli ništa što bi moglo da bude povezano sa ovim brutalnim ubistvom – navode oni.

Javnost sa nestrpljenjem očekuje da vidi do kojih su saznanja istražni organi došli u prethodnih mjeseci. Brajan Volš je posljednji put u sudnici bio krajem aprila kada je otkriveno da je optuženi sumnjao da ga njegova supruga, majka njihovo troje djece, vara i da je u dogovoru sa svojom majkom angažovao i privatnog detektiva kako bi pratio Anu Volš!

na testeri ostaci kostiju: dokazi protiv brajana ukazuju kako je ana volš ubijena, ali i šta je sa njenim tijelom
NA TESTERI OSTACI KOSTIJU: DOKAZI PROTIV BRAJANA UKAZUJU KAKO JE ANA VOLŠ UBIJENA, ALI I ŠTA JE SA NJENIM TIJELOM

Tada je samo potvrđena slutnja majke nestale Ane koja je od početka tvrdila “da je u sve umiješana i Anina svekrva”.

Anina majka sumnja na svekrvinu umješanost

– Treba ispitati njegovu majku Dajanu, ona je ključni svjedok ovog slučaja. Samo, nemam nikakve dokaze za to. Dajana je stalno huškala Brajana protiv Ane, kljucala mu je mozak. Pričala mu je da drugi i treći sin nisu njegovi. Pogotovo što je treći sin, skroz plav. Brajan je sve to pričao Ani, ali uopšte mi nije jasno zašto se pravio problem oko toga?! Ako sumnjate da je dijete vaše možete uraditi DNK i saznati očas posla – rekla je ranije za Blic Milanka Ljubičić.

Ani Volš se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije, utvrđeno je da je on opstruirao istragu, a američka policija sumnja na najstrašniji scenario, odnosno da je Brajan ubio Anu, isjekao je na dijelove, a onda ih bacio na deponiju koja se nalazi blizu mjesta gdje stanuje njegova majka.

Na ročištu krajem aprila, advokatica Brajana Volša je rekla da “nema motiva, da tijelo nije pronađeno i da odrasla osoba može da nestane”.

– Brajan je znao da je njegova majka unajmila privatnog detektiva. Rekao je mami da je luda, da je Ana dobra djevojka i da nije u pravu – rekla je advokatica i dovela u pitanje rezultate pronađenih DNK tragova, kao i da su pronađeni DNK tragovi drugih osoba, piše Blic.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima