back to top

NAJBOLJA TEHNIKA ZA PREKRIVANJE SIJEDIH: FRIZERI OTKRIVAJU RJEŠENJE, NE MORATE OBOJITI CIJELU KOSU

spot_img

Ali, kako sijeda kosa raste, postaje je sve teže prekriti, pa neke dame odluče da je više ne farbaju, a neke, pak, žele nijansirati kosu i stopiti srebrne pramenove u jedno modernih nijansi.

Većina frizera smatra ‘babylights’ pramenove najboljom tehnikom za prikrivanje sijedih vlasi. Riječ je o tehnici imitiranja dječje kose koja je suptilno posvijetljena na suncu, kako bi se na što prirodniji način dobio efekt svjetla u kosi, a prilikom izvođenja uzimaju se najsitniji pramenovi koji se boje.

Svjetlije boje će pomoći da se razbije kontrast između svijetle i tamne kose, jer su svjetliji tonovi bliži sijedoj kosi. Na taj način se stvara most, u obliku jednog srednjeg tona, između tamne baze i svijetlih, sijedih vlasi ,’ kaže slavni frizer Gregory Patterson.

  • Ova tehnika će bolje funkcionirati na kosi koja je prirodno svijetla, međutim ‘babylight’ pramenovi funkcioniraju i na tamnoj podlozi, samo trebate koristiti malo tamniju nijansu pramenova, kako bi bilo manje oštrih kontrasta – savjetuje njegov kolega Jamie Matzei.

Ako ste tek počeli primjećivati ​​pokoju sijedu vlas, frizeri savjetuju da izvučete samo nekoliko pramenova.

  • Ako tek počinjete primjećivati ​​sijedu kosu i niste spremni obojiti cijelu kosu, često preporučujem da počnete s nekoliko pramenova koji će se najbolje stopiti sa sijedima – objašnjava Cindy Marcus, profesionalna frizerka u Las Vegasu dodajući:
  • Ova metoda pomaže kamuflirati sijedu kosu dodavanjem kontrastne svijetle boje. Neće prekriti sijede i neće ih učiniti nevidljivima, ali će ih učiniti manje vidljivima-.

Vaša prirodna boja kose najbolje će odrediti boju u kojoj ćete napraviti pramenove.

  • Ako je vaša kosa svijetlosmeđa, dodavanje blijedo plavih pramenova najbolje će prikriti sijedu kosu. Međutim, ako je vaša prirodna boja vrlo tamna, možete dodati karamel pramenove i to će imati isti učinak – kaže Marcus.

(Story.hr)

NAJBOLJA TEHNIKA ZA PREKRIVANJE SIJEDIH: FRIZERI OTKRIVAJU RJEŠENJE, NE MORATE OBOJITI CIJELU KOSU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima