back to top

Najbolje domaće maske za rast i jačanje noktiju

spot_img

najbolje domaće maske za rast i jačanje noktiju

Nakon nemilosrdne upotrebe lakova i gelova, vaša nokatna ploča mora biti ispravno oporavljena. Sa vama ćemo podeliti jedinstvene recepte za domaće maske koje će vaše nokte učiniti sjajnim i jakim.

Maska od pčelinjeg voska

Potrebno vam je 15-25 grama pčelinjeg voska, koji ćete otopiti na pari. Otopljenim voskom masirajte nokte kružnim pokretima. Druga opcija je masaža mešavinom voska, meda i prirodnog ulja. Pomješajte sve sastojke u jednakim proporcijama. Prvo otopite vosak i dodajte ulje, a kada se smjesa blago ohladi – dodajte med. Masku primenjujte svake noći. Nakon dvije sedmice, nokti postaju sjajni i jaki.

Maska od morske soli sa jodom

Rastvorite u čaši tople vode jednu kašiku morske soli. Dodajte 3-4 kapi joda. Smjesu treba trljati vatom na nokte. Takođe, možete dodati par kapi eteričnog ulja limuna. Ovu masku bi trebalo da primjenjujete nekoliko puta u toku dana i vaši nokti će postati jaki. Maska će takođe ubrzati njihov rast i eliminisati listanje noktiju.

 

Maska od soka limuna

Sok od limuna je vjerovatno jedan od najboljih prirodnih proizvoda za njegu oslabljenih noktiju. Sok ih jača i daje im zdrav sjaj. Pomješajte sok od limuna sa medom u jednakim proporcijama i utrljajte na nokte. Nakon 20 minuta je operite. Takođe možete uzeti krišku limuna i trljati nokte. Nakon oba postupka treba nanijeti na ruke masnu hranljivu kremu.

The post Najbolje domaće maske za rast i jačanje noktiju appeared first on Azra Magazin.

azra.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima