back to top

NASER KELJMENDI OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA TRGOVINU DROGOM, ORGANIZOVANI KRIMINAL I ĆELINU LIKVIDACIJU

spot_img

naser keljmendi oslobođen optužbi za trgovinu drogom, organizovani kriminal i ćelinu likvidaciju

U obrazloženju sudske odluke je navedeno da je Keljmendi oslobođen optužbi jer nije dokazano da je počinio krivično djelo za koje je optužen.

Apelacioni sud Kosova je naveo:

  • Posebno odjeljenje je nakon sjednice vijeća usvojio tužbu okrivljenog N.K, izjavljenu preko njegovog branioca Besnika Beriše i oslobođen je optužbe jer dokazi koji su sprovedeni u sudskoj reviziji ne dokazuju da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret optužnicom.

Specijalno tužilaštvo Kosova zatražilo je 31. jula od Apelacionog suda strožiju kaznu protiv optuženog Nasera Keljmendija, kojeg je 18. maja ove godine Osnovni sud u Prištini osudio na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog trgovine drogom, prenijela je Srna.

Keljmendi je u februaru, 2018. godine osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom ali je po žalbi, slučaj vraćena na ponovno suđenje, a u istom postupku oslobođen je optužbe da je počinio ubistvo, organizovani kriminal i druga krivična djela u vezi sa trgovinom droge i organizovanim kriminalom.

Prema drugostepenoj i konačnoj presudi, Naser Keljmendi je oslobođen svih optužbi za organizirani kriminal i za ubistvo ratnog sarajevskog komandanta Ramiza Delalića Ćele.

Ovu informaciju je za portal “Avaza” potvrdio njegov advokat Besnik Beriša.

– Apelacioni sud je donio presudu kojom se potvrđuje da je gospodin Keljmendi oslobođen svih optužbi, te od danas protiv njega se ne vodi niti jedan krivični postupak na Kosovu, niti ga se više može nazivati narkodilerom, kao što je to bio slučaj do sada.

Dvije instance suda na Kosovu, uključujući i Međunarodni sud sastavljen od većine stranih sudija, potvrdile su da su optužbe Šejle Turković i Zijada Turkovića, koje su sačinjavali korumpirani tužioci, bile potpuno lažne.

Dakle, da, gospodin Keljmendi je konačno slobodan iako je proces trajao dugo. Deset godina je proveo zajedno sa mnom boreći se protiv nepravde, ali je konačno pravda pobijedila – rekao nam je Beriša.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima