back to top

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA TIJELOM MALENE DANKE: VUČIĆ ĆE PREDLOŽITI VLADI DA SE PONOVO UVEDE SMRTNA KAZNA

spot_img

nastavlja se potraga za tijelom malene danke: vučić će predložiti vladi da se ponovo uvede smrtna kazna

Veliki broj policajaca i dalje je na terenu u Banjskom polju, prigradskom naselju Bora, a dvojici osumnjičenih za teško ubistvo djevojčice, najteže krivično djelo koje su sami priznali, određen je pritvor do 30 dana.

Podsjetimo, D. D. je priznao zločin, a J. S. se branio šutnjom. Od trenutka priznanja dvojice počinalaca, novo je to da su uhapšeni i otac i brat jednog od osumnjičenih pošto su pod sumnjom da su pomogli da se tijelo premjesti na drugu i dalje nepoznatu lokaciju.

Mučko ubistvo nedužnog djeteta potreslo je cijeli region, a žitelji Bora i Banjskog polja prethodnih dana su palili svijeće i polagali cvijeće u znak uspomene na malenu.

Šta je dosad pregledano

Policija danonoćno radi na terenu kako bi pronašla tijelo malene Danke a dosad su pomno pregledana komšijska dvorišta, bunari, septičke jame, deponije, svako mjesto na koje su posumnjali. Na terenu su danonoćno i psi tragači.

Malena Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju nakon što je išetala iz dvorišta porodične kuće u kojoj se igrala sa bratom. Prošla je put od pojate, gdje ju je majka ostavila na nekoliko trenutaka kako bi drugom djetetu dala vode, nizbrdo do asfalta gdje ju je udario automobil koji su vozili dvojica osumnjičenih.

Čak je i iskusnim policajcima nevjerovatno kako je tako malo dijete uspjelo da prođe veoma težak teren pun grmlja, žbunja i rastinja.

Majorka policije: Djelovalo nemoguće da dijete može da prođe ovaj put

– To je, vjerujem da ste vidjeli, jako nepristupačan teren. Djelovalo je nemoguće da dijete sve to može samo da prevaziđe, da sve te prepreke preskoči, prođe i da dospe na ulicu. Nažalost, desilo se, rekla je majorka policije Bojana Otović Pjanović za Blic pa dodala:

– Nije djelovalo da je u tako kratkom vremenskom periodu moglo da se desi nešto tragično. A kao što smo rekli, i kao što je ministar Gašić iznio, ogroman broj raspoloživih tehničkih sredstava bilo je uključeno u pretrazi terena kako bi se isključila svaka mogućnost da se desio nesretan slučaj u smislu da je djevojčica upala u taj teren. Prosto nam je bilo nemoguće i naravno da je bilo sumnje. Zaista se i izvinjavam i hvala na razumijevanju i roditeljima i porodici djevojčice Danke Ilić što su imali razumijevanja i strpljenja i sigurna sam da shvataju zbog čega je to tako bilo.

Predsjednik Srbije o smrtnoj kazni

Komentarišući ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična djela.

The post NASTAVLJA SE POTRAGA ZA TIJELOM MALENE DANKE: VUČIĆ ĆE PREDLOŽITI VLADI DA SE PONOVO UVEDE SMRTNA KAZNA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima